Projectleider

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap, zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

 

MKB-Nederland en VNO-NCW organiseren naast hun actieve beleids- en strategische lobby voor het bedrijfsleven ook een groot aantal projecten en campagnes met maatschappelijke relevantie. Om dit doel te bereiken zijn wij in ons projectteam van MKB-Nederland op zoek naar een ervaren en gedreven projectleider die ons kan helpen om ondernemers te ondersteunen op deze diverse thema’s en uitdagende (maatschappelijke) projecten en campagnes waar (nog) onvoldoende aandacht en wet- en regelgeving voor is. Denk hierbij aan; cybersecurity, AVG of de wet informatieplicht energiebesparing, maar ook zaken waar een maatschappelijke uitdaging ligt; zoals verduurzaming en een inclusieve samenleving.

 

Je werkt waar nodig regisserend samen met diverse partners en stakeholders, waaronder ministeries, kennisinstellingen, regionale overheden, brancheverenigingen, media en het bedrijfsleven.  In jouw aanpak sta je dicht bij het bedrijfsleven, maar ben je vooral goed in het meedenken en uitvoeren van de ideeën van beleidsmakers. Hierbij ben je in staat om (complexe) projectplannen en voortgangsrapportages te schrijven, continu te actualiseren in overeenstemming met de wensen van onze opdrachtgevers en stakeholders. Je kunt hierbij door middel van een transparante en efficiënte administratie je uren en inzet verantwoorden en te gelde maken. Door jouw stevige netwerk ben je in staat om partijen of een groep samen te brengen en waar nodig met een heldere presentatie of inspirerende woorden voor je te winnen of tot kennisoverdracht te krijgen.

MKB-Nederland en VNO-NCW bieden je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zeer zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Het laten zien van een duidelijke visie, een projectmatige manier van werken en een realistische plan van aanpak zijn in deze rol essentieel.

 

Wat ga je doen? 

 • Beleidsmatige en strategische lobby vertalen naar een projectmatige aanpak.
 • Zelfstandig acquireren, managen en beheren van meerdere complexe projecten en kennispartners

 

Wie zoeken wij? 

Ondernemingsorganisaties  MKB-Nederland en VNO-NCW  maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau.

Wij zoeken daarom een fulltime Projectleider. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling en resultaat. 

 

In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen blijven wij steeds ons doel voor ogen houden en ondernemersbelang uit de praktijk duidelijk maken aan de politiek door middel van onze thema-agenda (kijk ook op www.ditisondernemen.nl).

 

Heb of ben jij?

 • een relevante HBO en bij voorkeur academische opleiding
 • minimaal 5 jaar werkervaring
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • goede strategische en communicatieve vaardigheden toegesneden op projectmanagement
 • ervaring met Cloud-based project management programma’s, bij voorkeur Fortes
 • ervaring met subsidie en aanbestedingstrajecten
 • een vlotte en scherpe pen en in staat complexe vraagstukken te analyseren
 • commercieel inzicht en overtuigingskracht
 • gevoel voor verschillen in belangen
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk

Wat bieden we 

 • informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding 

 

Informatie en sollicitatie 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij  MKB-Nederland en VNO-NCW kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.  

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW geven dagelijks invulling aan de doelstelling  om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. MKB-Nederland en VNO-NCW  hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn en Leendert-Jan Visser als directeur van MKB-Nederland en plaatsvervangend algemeen directeur van MKB-Nederland en VNO-NCW.

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over