Senior Beleidssecretaris Aanbesteden en Openbaar Bestuur

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap, zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

 

Om dit doel te bereiken zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven Senior Beleidssecretaris Aanbesteden en Openbaar Bestuur die kan meehelpen in de ontwikkeling van een meerjarige publieke en private strategie gericht op overheidsaanbestedingen, maatschappelijk verantwoord inkopen en diverse andere onderwerpen rond openbaar bestuur, zoals overheidsdienstverlening en e-overheid, dit alles om concrete kansen voor het Nederlands bedrijfsleven te vergroten. Zowel nationaal als internationaal ben jij in staat om de belangen te behartigen van de leden van MKB-Nederland en VNO-NCW op deze aandachtsgebieden.

 

Als senior Beleidssecretaris hou je trends en ontwikkelingen in de markt nauwlettend in de gaten om waar nodig (strategisch) in te spelen op veranderingen in (met name) nationale, maar ook de Europese wet- en regelgeving.

 

Waar nodig kun je met een enthousiasmerende presentatie of inspirerende woorden een groep voor je weten te winnen. Dat kun je voor diverse doelgroepen, zoals onze leden, ministeries, overheden, politiek en Europese instellingen. De lobby gericht op het realiseren van de gewenste beleidsveranderingen kun je op alle niveaus effectief voeren. Met inbreng van jouw analyse op een breed spectrum aan onderwerpen kom je tot gedegen onderbouwing van in te nemen beleidsstandpunten. Alleen en in teamverband ben je dagelijks betrokken bij beleidsvoorbereiding op landelijk en regionaal beleid, uitvoering en het toezicht.

 

MKB-Nederland en VNO-NCW bieden je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Je bent daarom in staat om zelfstandig in overleg met (grote) bedrijven en branches te treden over in te nemen standpunten, maar ook met (top)ambtenaren, Kamerleden, Europarlementariërs en internationale organisaties.

 

Wat ga je doen?

 • Creëren van optimale mogelijkheden voor ondernemers bij overheidsaanbestedingen
 • In kaart brengen van mogelijkheden voor een beter functionerende overheid, rond relevante thema’s als uitvoering, toezicht, e-overheid, regionale economie en samenwerking
 • Politieke doelstellingen vertalen naar ondernemersbelang en andersom
 • Analyseren van (markt)trends en vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen

Wie zoeken wij?
Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau.
Wij zoeken daarom een fulltime Senior Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling.
In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen weet je nog steeds je doel voor ogen te blijven houden. Daartegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.

 

Heb of ben jij?

 • een relevante academische opleiding
 • minimaal 5 jaar werkervaring met ervaring op één of meer van de volgende thema’s: overheidsaanbestedingen, maatschappelijk verantwoord inkopen en e-overheid
 • een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift
 • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepen
 • affiniteit met de beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven
 • een vlotte en scherpe pen
 • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
 • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
 • verbindende kwaliteit
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
 • een goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en (kennis van) besluitvormingsprocessen (nationaal en Europees)

Wat bieden we?

 • een informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • de mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

Informatie en sollicitatie
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij MKB-Nederland en VNO-NCW kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736.
Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl. Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW geven dagelijks invulling aan de doelstelling om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal.
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

 

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over