Senior Beleidssecretaris Fysieke Leefomgeving

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren, van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge innovatieve bedrijven. Ons doel is ruimte voor ondernemerschap. Onze ambitie een duurzame en welvarende economie voor Nederland.

 

De opgaven en uitdagingen waar Nederlandse overheden en het bedrijfsleven voor staan in de fysieke leefomgeving zijn divers. Het gaat om de ruimtelijk-economische inrichting van Nederland. Waar nieuwe infrastructuur voor mobiliteit, waterstof en digitalisering, maar ook mainports, bedrijventerreinen, voldoende natuur en woningen een plek moeten krijgen.

 

Voor een strategische en beleidsmatige aanpak hiervan zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven Beleidssecretaris Fysieke Leefomgeving.
Samen met relevante partijen binnen en buiten het bedrijfsleven help je mee in het bedenken, analyseren en presenteren van voorstellen voor de ruimtelijk-economische inrichting van Nederland. Je bent door jouw inzet in staat om de belangen van de leden van MKB-Nederland en VNO-NCW op dit gebieden te behartigen en kansen te creëren. Waar nodig voer je overleg met relevante stakeholders uit kenniscoalities. Met jouw vakkundige analyse (in een divers team van specialisten) op een breed spectrum aan relevante onderwerpen maken we plannen en nemen we standpunten in.

 

De beleidsopgaven en maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving zijn complex, divers en weerbarstig, maar dat schrikt je niet af. Je ontwikkelt graag creatieve voorstellen om te komen tot een goede balans tussen de ruimte voor natuur en economie, en om te komen tot een goede rolverdeling tussen Rijk en decentrale overheden. Een belangrijk onderwerp waarmee je aan de slag gaat, is het verder op gang helpen van de woningbouw, om de schaarste aan woningen tegen te gaan, en een bredere visie op de woningmarkt.

 

Beleid van nu gaat óók over communicatie en het brengen van de boodschap. Jij bent in staat een groep mee te nemen met jouw presentatie of inspirerende woorden; of het nu om leden, ambtenaren of politici gaat. MKB-Nederland en VNO-NCW bieden je hierin de mogelijkheid om vanuit het brede belang van ondernemend Nederland zelfstandig en tot op het hoogste niveau te opereren.

 

Wat ga je doen?

 • Analyseren en initiëren van kansen voor de ruimtelijk-economische inrichting van Nederland in combinatie met het beste ondernemings- en vestigingsklimaat;
   
 • Het ondernemersbelang vertalen naar politieke doelstellingen;
   
 • In kaart brengen van (markt)trends rondom de fysieke leefomgeving en die vertalen naar een heldere ondernemersgerichte visie op de Nederlandse woningmarkt.

 

Wie zoeken wij?
Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij zoeken daarom een Senior Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling. In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen weet je nog steeds je doel voor ogen te blijven houden. Daar staat tegenover dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je daarbinnen geeft.

 

Heb of ben jij?

 • een relevante academische opleiding, bijvoorbeeld juridisch of planologisch
   
 • minimaal 5 jaar werkervaring met gerelateerde onderwerpen
   
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
   
 • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepen
   
 • affiniteit met lobby-activiteiten
   
 • een vlotte en scherpe pen
   
 • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
   
 • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
   
 • verbindende kwaliteiten
   
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
   
 • goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en kennis van besluitvormingsprocessen, nationaal en Europees

 

Wat bieden we

 • een informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
   
 • de mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
   
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
   
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding

 

Informatie en sollicitatie
Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie, aarzel dan niet om contact op te nemen.
Voor meer informatie over de rol en over werken bij MKB-Nederland en VNO-NCW kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31 6 1508 6736.
Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW geven dagelijks invulling aan de doelstelling om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal.
MKB-Nederland en VNO-NCW hebben één gezamenlijk bureau onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

Lees meer over