Senior econoom en Beleidssecretaris arbeidsmarkt en onderwijs

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij spreken namens ondernemingen van uiteenlopende grootte en verspreid over alle sectoren. Van de AEX-bedrijven tot familiebedrijven, het midden- en kleinbedrijf en jonge ondernemingen. Met als doel: ruimte voor ondernemerschap, zodat Nederland wereldwijd herkend wordt als duurzame en welvarende economie.

 

Om dit doel te bereiken zijn wij op zoek naar een ervaren en gedreven Senior econoom en Beleidssecretaris arbeidsmarkt en onderwijs die kan meehelpen in beleidsvoorbereiding, standpuntbepaling en belangenbehartiging van de arbeidsmarkt en het onderwijs.

 

Met inbreng van jouw analyse op een breed spectrum aan onderwerpen binnen de arbeidsmarkt en het onderwijs kom je in een team van economen alleen en in teamverband tot gedegen onderbouwing van in te nemen beleidsstandpunten. Je bent tevens  verantwoordelijk voor zowel nationale als Europese dossiers. In nauwe samenspraak met de leden zorg je voor goede, conceptueel gedragen probleemanalyses en daarop toegesneden realistische, politiek haalbare beleidsoplossingen en maatregelen.

 

Door jouw kennis vanen bekendheid met de verhoudingen en besluitvormingsprocessen op o.a. onderwijsbeleid, hoger onderwijs, sociale zaken en arbeidsrechtelijke onderwerpen ben je in staat om adequaat tot de kern van zaken te komen en waar nodig de juiste belanghebbenden in te schakelen. Daarnaast ontwikkel je op basis van gedegen analyse voorstellen voor de noodzakelijke hervorming van de arbeidsmarkt.

 

Indien nodig kun je met een enthousiasmerende presentatie of inspirerende woorden een groep voor je weten te winnen. Hierin maak jij geen onderscheid tussen onze leden, ministeries, overheden, politiek en Europese instellingen.  De lobby gericht op het realiseren van de gewenste beleidsveranderingen kun je op alle niveaus effectief voeren.

 

MKB-Nederland en VNO-NCW  bieden je de mogelijkheid om, vanuit het brede belang van ondernemend Nederland, zeer zelfstandig en op het hoogste niveau te opereren. Je bent daarom in staat om zelfstandig in overleg met (grote) bedrijven en branches te treden over in te nemen standpunten, maar ook met (top)ambtenaren, Kamerleden, Europarlementariërs en internationale organisaties.

 

Wat ga je doen? 

 • Identificeren en creëren van kansen voor ondernemers
 • Inspelen op het juiste vestigingsklimaat
 • Politieke doelstellingen vertalen naar ondernemersbelang en andersom
 • In kaart brengen van (markt)trends en vertalen naar heldere ondernemersgerichte beleidsoplossingen

 

Wie zoeken wij? 

Ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW maken zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat. Dat doen we zowel op nationaal als internationaal niveau. Wij zoeken daarom een fulltime Senior Beleidssecretaris. Je bent een zelfstarter en hierdoor voortdurend op zoek naar waardeontwikkeling.  In een soms hectische omgeving met wisselende tijdsdruk en verschillende belangen nog steeds je doel voor ogen blijven houden. Daar tegenover staat dat je zelf veel invloed hebt in het creëren van je functie en de prioritering die je hieraan geeft.  

 

Heb of ben jij?

 • een relevante academische, bij voorkeur economie
 • minimaal 5 jaar werkervaring als (bedrijfs-) econoom
 • goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • goede analytische en communicatieve vaardigheden toegesneden op de verschillende doelgroepen
 • affiniteit met de beleidsinhoudelijke behoeften en knelpunten van het bedrijfsleven
 • een vlotte en scherpe pen
 • onderhandelingsvaardigheden en overtuigingskracht
 • strategisch inzicht en gevoel voor verschillen in belangen
 • verbindende kwaliteit
 • proactief, doelmatig, effectief en toegankelijk
 • goed gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen en kennis van besluitvormingsprocessen nationaal en Europees

Wat bieden we 

 • informele en zeer ambitieuze werksfeer in een sociaal team
 • mogelijkheid om je eigen rol vorm te geven
 • de kans om iedere dag te leren en jezelf te ontwikkelen
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder een individueel keuzepakket voor o.a. vakantiedagen en opleiding 

 

Informatie en sollicitatie 

Herken je jezelf in bovenstaand profiel en lijkt het je leuk om je in te zetten voor onze organisatie aarzel dan niet om contact op te nemen. Voor meer informatie over de rol en over werken bij MKB-Nederland en VNO-NCW  kun je contact opnemen met Marphen Mijnals +31615086736. Stuur je sollicitatie inclusief motivatie en CV naar recruiter@vnoncw-mkb.nl Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.  

 

De medewerkers van MKB-Nederland en VNO-NCW geven dagelijks invulling aan de doelstelling  om op professionele en betrouwbare wijze op te komen voor de belangen van ondernemers. Dat gebeurt vanuit de bekende Malietoren in Den Haag, maar ook in de regio, in Brussel en internationaal. MKB-Nederland en VNO-NCW hebben één gezamenlijk bureau  onder leiding van algemeen directeur Cees Oudshoorn.

 

Meer vacatures
Bekijk meer vacatures bij MKB-Nederland, VNO-NCW of bij onze partners op onze vacature-overzichtspagina.

 

 

Lees meer over