ECHO nr. 07: Brexit en de gevolgen voor het aanvragen van exportvergunningen in 2020; geen verandering

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
31-01-2020

Op vrijdag 31 januari 2020 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU met een terugtrekkingsovereenkomst. Afgesproken is dat gedurende de overgangsperiode alle EU-wetgeving van kracht zal blijven. Dat geldt dus ook voor de dual-use-verordening en alle bijlagen. Deze overgangsperiode eindigt op 31 december 2020, tenzij nog besloten wordt tot een verlenging van de overgangsperiode met maximaal 24 maanden (daarover moet vóór 1 juli dit jaar besloten worden). Het VK mag die verlenging aanvragen. De komende overgangsperiode zal benut worden voor het vormgeven van de relatie tussen de EU en het VK; ook exportcontrole zal daarin meegenomen worden. Op dit moment is het niet mogelijk om aan te geven hoe dat thema zal worden ingevuld.

 

Aanvullende informatie

U kunt de volledige terugtrekkingsovereenkomst nog eens doornemen via deze link. Tevens kan de Brexit Impact Scan voor bedrijven nuttig zijn voor u.

 

Als u los van bovengenoemde nog verdere vragen heeft over de export van strategische goederen en diensten, dan is de Centrale Dienst voor In- en Uitvoer het eerste aanspreekpunt.
De CDIU is te bereiken op telefoonnummer 088 - 151 21 22.

 

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.