ECHO nr. 32: De Europese Commissie heeft een herzieningsvoorstel gepubliceerd t.a.v. de vrijwaringsmaatregelen op staal

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
19-08-2019

Brussel heeft de WTO-leden laten weten dat het zijn tarief quota’s op staalimporten wil versterken om EU-producenten te beschermen. De Europese Commissie heeft de veiligheidsmaatregelen vorig jaar geïmplementeerd in een poging om het blok te beschermen tegen overtollig staal dat niet langer door de VS wordt geïmporteerd volgens de tarieven van de Amerikaanse president Donald Trump op staal. De waarborgen komen in de vorm van tarieven van 25 procent op staalimport die 105 procent overschrijdt van de gemiddelde hoeveelheid die tussen 2015 en 2017 in de EU wordt geïmporteerd.

 

Het quotum zou jaarlijks met 5 procent worden verhoogd, maar de Commissie wil die jaarlijkse verhoging nu verlagen tot 3 procent. Bovendien geeft Brussel aan dat het exportaandeel van elk land wordt beperkt tot 30 procent van de totale invoer van warmgewalst plat staal in de EU.

 

Op 4 september wordt door de lidstaten gestemd. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken hoort graag wat bedrijven van dit voorstel vinden.

 

Meer informatie:

Het complete voorstel kunt u hier vinden.

Als u nog vragen over dit bericht hebt, kunt u contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via mail: DGBEB-antidumping@minbuza.nl.

 

Over ECHO

Via deze nieuwsbrief informeren wij u beknopt over actuele handelspolitieke ontwikkelingen.

Aanmelden ECHO-berichten

Geïnteresseerd in handelspolitieke informatie over bijvoorbeeld sanctiemaatregelen, antidumping en vrijhandelsakkoorden? Meld u hier aan voor deze service van Buitenlandse Zaken, VNO‑NCW en MKB‑Nederland i.s.m. ICC Nederland en de Kamers van Koophandel.