Word Lid
MKB-Nederland, dat ben jij

Jouw stem in Den Haag


Kennis van ondernemerszaken


Ondernemen doe je niet alleen


Mijnmkb.nl


Recycle database EU dreigt vol te stromen met nutteloze data
Column
07-04-2020
Recycle database EU dreigt vol te stromen met nutteloze data
De database die de EU wil ontwikkelen voor zeer gevaarlijke stoffen, dreigt een verplichte vergaarbak van veelal overbodige data te worden.
Project

Onder het mom “loondoorbetaling bij ziekte, daar wil je niet ziek van zijn” voert MKB-Nederland sinds eind 2019 campagne om ondernemers voor te lichten over de nieuwe ontwikkelingen rondom loondoorbetaling bij ziekte. De website staat inmiddels live en als MKB-lid kunt u kosteloos aan deze campagne deelnemen.

Informatieblad
19-03-2020
Coronacrisis: wegwijzer voor ondernemers
Compacte wegwijzer voor ondernemers die zijn getroffen. Wat doe je als je minder werk hebt voor je personeel, tijdelijk geen inkomsten hebt als zzp’er, of bijvoorbeeld je belastingen niet op tijd kunt betalen?
Waar MKB-Nederland voor staat

Het mkb is de drijvende kracht achter de Nederlandse economie. Ondernemers durven risico's te nemen en creëren banen. Ruim een eeuw geleden is MKB-Nederland opgericht door ondernemers met een missie die nog steeds actueel is: een kansrijk ondernemersklimaat in Nederland.

Volg ons op Facebook

Blijf ook op de hoogte via onze pagina op Facebook!

Hulp & Advies

Ondernemen doen we samen, ook als het even lastig is. MKB-Nederland werkt samen met diverse organisaties die ondernemers een stapje verder helpen. Bijvoorbeeld als er sprake is van fraude, afpersing of wanneer er een klankbord nodig is.

Blog voorzitter Jacco Vonhof

Deze coronacrisis vraagt veel, van iedereen. Zij vraagt wat mij betreft ook en vooral om coulance en solidariteit. Ik zie geweldige acties en activiteiten langskomen. Maar ik zie ook grote concerns die eenzijdig hun betaaltermijnen oprekken. Of grote vastgoedbeheerders die het vertikken om hun huurders tegemoet te komen.