Bestel nu uw mkb-vriendelijkste gemeente-specifieke rapport

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

 

Hoe MKB-vriendelijk is uw gemeente volgens ondernemers? MKB-Nederland peilde in 2020-2021 voor de zesde keer landelijk de stemming in het mkb. Bijna 20 duizend ondernemers uit heel Nederland deden mee aan ons onderzoek. Rijssen-Holten kwam - voor de derde keer op rij (!) - als winnaar uit de bus. Bij de grote steden gaat deze eer naar Eindhoven. Ook staat er in elke provincie een gemeente op 1. Kijk hier voor meer informatie over de winnaars van deze editie, of download de top-100. Staat uw gemeente er tussen?

 

Wilt u inzicht in de uitkomsten voor uw gemeente? Wij bieden u de mogelijkheid om een compacte rapportage te bestellen.

 

Een rapportage voor uw gemeente bestellen

Wat ondernemers vinden van de dienstverlening van hun lokale overheid is informatie die vanzelfsprekend ook van toegevoegde waarde is voor uw gemeente. Daarom stellen wij u nu alvast in de gelegenheid een rapportage bij ons te bestellen via het aanvraagformulier. Deze wordt zo snel mogelijk na uw aanmelding opgeleverd.

 

In deze rapportage krijgt u een overzicht van uw resultaten op vier onderzochte pijlers:

  • de tevredenheid over de dienstverlening
  • communicatie en beleid
  • de waardering van de lokale lasten versus het voorzieningenniveau
  • het imago van uw gemeente bij ondernemers uit een andere gemeente.

U vindt daarnaast uw exacte plaats op de landelijke ranglijst en ontdekt uw notering binnen uw provincie.

 

Speciale corona-editie
De editie 2020-2021 staat deels in het teken van de coronacrisis. De rapportage bevat dit jaar daarom ook informatie over hoe ondernemers de dienstverlening rondom de coronacrisis hebben ervaren.

 

Kosten

De verkiezing MKB-vriendelijkste gemeente is een initiatief van MKB-Nederland en heeft nadrukkelijk geen winstoogmerk. Wij kunnen gemeenten de rapportage daarom aanbieden tegen het relatief lage bedrag van € 595,- exclusief BTW.