MKB-vriendelijkste gemeente-inschrijven voor gemeenten

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

De inschrijftermijn is helaas gesloten. Begin 2020 starten wij opnieuw met dit onderzoek. 

Wij bieden u de gelegenheid om een gemeentespecifieke rapportage te bestellen met uw plaats op de ranglijst, de provinciale uitslag en uw resultaten op de pijlers.

Kijk hier voor meer informatie of ga rechtstreeks naar het aanmeldformulier.

 

 

Gemeenten kunnen zich aanmelden voor deelname aan het onderzoek naar de MKB-vriendelijkste gemeente 2018. 

 

 

 

 

Klik hier om direct naar het aanmeldformulier te gaan.

 

 

 

 

 

 

 

U kunt kiezen uit twee varianten: de Standaardpeiling of de Extrapeiling.

 

Standaardpeiling

We meten het ondernemersklimaat van uw gemeente aan de hand van vier pijlers:

  • Tevredenheid van de ondernemer over de dienstverlening van de gemeente
  • Imago van de gemeente
  • Communicatie en beleid van de gemeente
  • Beleving van de gemeentelijke lasten.

De pijler Tevredenheid wordt gemeten aan de hand van tien deelaspecten van uw dienstverlening aan ondernemers. Dankzij de Standaardpeiling weet u hoe ondernemers tegen uw gemeente aankijken en welke onderwerpen ze belangrijk vinden. U ontvangt een rapport met de resultaten van uw gemeente en uw positie op de landelijke ranglijst. In een prioriteiten-matrix ziet u in één oogopslag wat uw verbeterpunten zijn.

De Standaardpeiling kost 2.000,- euro.

 

Extrapeiling

Wilt u meer specifieke informatie over uw gemeente? De Extrapeiling geeft u de mogelijkheid items toe te voegen. Keuze voor de Extra-variant betekent een Standaardpeiling plus eigen vragen over zaken, die juist in uw gemeente relevant zijn. U beschikt hiermee over informatie om heel gericht het ondernemersklimaat van uw gemeente te verbeteren. Uiteraard vindt u de resultaten van de extra vragen terug in het rapport.

In het rapport vergelijken we bovendien uw resultaten met die van andere deelnemende gemeenten met een vergelijkbaar profiel (benchmark). Ook ontvangt u een analyse van uw resultaten in vergelijking met voorgaande jaren. We voegen daar aanbevelingen aan toe. De Extrapeiling geeft u al met al een uitgebreider en diepgaander inzicht in uw sterke en zwakke punten.

De Extrapeiling kost 2.700,- euro.

 

Respons

Bij de uitvoering van de Standaard- en Extrapeiling werken we met een grote steekproef. Bij een gemiddelde gemeente zal al snel een netto respons worden behaald van 300 tot 400 deelnemende ondernemers. Dit getal wordt nog sneller bereikt door als gemeente uw ondernemers per brief uit te nodigen voor deelname aan de digitale enquête. Ook aanvullende publiciteit in plaatselijke media zorgt voor een hogere respons. U krijgt, tegen beperkte kosten, de beschikking over nauwkeurige en direct bruikbare gegevens over het ondernemersklimaat van uw gemeente.

 

Light versie
Het is niet mogelijk om achteraf alsnog een Extrapeiling of Standaardpeiling te bestellen. U kunt dan alleen nog een zogeheten lightversie met zeer beperkte gegevens (zoals uw plek op de ranglijst) ontvangen, tegen meerkosten.

 

Misverstand
Om elk misverstand weg te nemen: wij onderzoeken álle gemeenten, ongeacht of er een rapport wordt besteld. Hieruit volgt een landelijke ranglijst. Wij publiceren echter alleen de top-100. 

 

Verdere verloop onderzoek

Binnen vijf werkdagen na uw aanmelding neemt onderzoekbureau Lexnova contact met u op om het verdere verloop van het onderzoek, zoals de planning en de inhoud van de vragenlijst, met u af te stemmen.

 

Deadline

Om tijdig met het onderzoek te kunnen starten, stellen wij snelle aanmelding op prijs. Wij kunnen dan in de uitvoering zo goed mogelijk rekening houden met uw specifieke wensen.

 

Meer informatie

Op www.mkbvriendelijkstegemeente.nl vindt u algemene informatie over het onderzoek en voorgaande winnaars.

Wilt u meer informatie of overleg over het bestellen van de Standaardpeiling of Extrapeiling, neem dan contact op met onderzoeksbureau Lexnova dat in opdracht van MKB-Nederland dit onderzoek uitvoert. Dit kan per e-mail via MKB@lexnova.nl of telefonisch via 050-3131133.

 

Aanmelden

Via deze link kunt u zich aanmelden voor deelname aan de Standaardpeiling of Extrapeiling.