EU zet groots investeringsplan op voor Afrika

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
22-03-2017

Vanwege de slechte politieke en economische situatie in Afrika bestaat het risico dat zeer grote migratiestromen naar Europa komen. Om dat af te wenden werkt de EU op voorstel van bondskanselier Merkel aan een groots opgezet plan voor verbetering van de situatie in Afrika. Eerder al presenteerde de Europese Commissie het European External Investment Plan (EEIP) om de achterlopende economische groei in Afrika aan te pakken. Dit plan biedt een geïntegreerd en samenhangend raamwerk waarbij de EU, internationale financiële instellingen, donoren, publieke autoriteiten en de private sector volledig samen kunnen werken. Het bedrijfsleven kan op allerlei wijzen met handel, producten, diensten, kennis en investeringen een bijdrage leveren aan dit plan.

 

Investeringen zijn gericht op het verbeteren van de sociale en economische infrastructuur en het ondersteunen van het lokale MKB. Ook microkredieten en het creëren van banen vallen onder het EEIP. Dit zou de oorzaken van migratie uit de EU-omringende landen moeten aanpakken. MKB-Nederland en VNO-NCW zijn nu aan het kijken hoe wij samen moet onze leden zo goed mogelijk kunnen aansluiten bij dit plan. Alle input van bedrijven is uiteraard welkom. Dit Afrika plan is natuurlijk nauw verweven met het initiatief van de Europese commissie voor het beter beschermen van de buitengrenzen.

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de tweewekelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.