Ondernemers in 'Europees' zonnetje gezet

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
20-11-2019

Op de dag van de ondernemer bezochten niet alleen tientallen Nederlandse politici en bestuurders maar ook 10 Europarlementariërs bedrijven door heel Nederland. Ze moesten veelal vroeg uit de veren om een kijkje in de keuken te nemen van traditionele en innovatieve ondernemers, maar deden dat met kennelijk enthousiasme. Dat de economie van morgen begint bij de ondernemers van nu wordt breed erkend door volksvertegenwoordigers in Brussel.

 

Door heel Nederland stonden ondernemers op 15 november de spotlight en werden ze bedankt voor hun inzet voor het creëren van banen, een leefbare gemeente en het sponsoren van ons verenigingsleven. Hoe is deze bijzondere dag verlopen voor de Europese politici?

‘Onze ondernemers moeten we koesteren!’

Europarlementariers lopen een dagje mee

Namens de VVD bezocht Jan Huitema Copijn landschapsarchitecten en zag hoe hoveniers vruchtbare aarde vormen voor ontwikkelingen in de duurzame economie. Malik Azmani streek neer in Zwolle waar Polymere Science Park waardering kreeg innovaties met kunststoffen. En Caroline Nachtegaal vond de onderneming Neko Ship Supply uit Rotterdam ronduit gaaf, ‘onze ondernemers moeten we koesteren!’

 

Bert-Jan Ruissen (SGP) zette innovatieve meesterslager Bakker en boerderij Cowperation in de bloemetjes. PvdA’er Vera Tax bezocht Jan Paul Herpertz kraanverhuur en transport en sprak over de 45-uur rust en het belang van voldoende beveiligde parkeerplaatsen. En Samira Rafaela bezocht namens D66 in Amsterdam Straw by Straw waar graanstengels ge-upcycled worden tot rietjes.

 

FvD’er Rob Roos zat even op de stoel van de trainer in het Sparta stadion in Rotterdam tijdens zijn bezoek aan de Beroepentuin, een sociale onderneming bij voetbalclub Sparta. Rob Rooken streek neer op de wei van Boerderij Sinneveld in Santpoort-Zuid.

‘Het bleef niet alleen bij toekijken, maar de handen moesten uit de mouwen!’

CDA-delegatievoorzitter Esther de Lange stond voor dag en dauw in Bakkerij Ammerlaan in Bleiswijk. ‘Het bleef niet alleen bij toekijken, maar de handen moesten uit de mouwen!’ En Jeroen Lenaers, die schoof aan bij ICT-vereniging Hack-42 waar hij inkijk kreeg in de zogenaamde hackerspace, van groot geopolitiek belang!

 

Kortom, een waardevolle dag, niet alleen voor ondernemers die de erkenning kregen die ze verdienen, maar ook om de afstand tussen Brussel en het Nederlandse bedrijfsleven verder te verkleinen.

 

Nieuwsbrief Blik op Europa

Meld u aan voor de maandelijkse nieuwsbrief 'Blik op Europa' met de standpunten van VNO-NCW en MKB-Nederland op actuele EU-dossiers.