‘2 miljoen extra voor internationalisering mkb is goede zaak’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-12-2019

MKB-Nederland is blij dat de Tweede Kamer heeft ingestemd met een extra investering van 2 miljoen euro in internationaliseringsprojecten voor het midden- en kleinbedrijf. Het geld gaat naar het publieke samenwerkingsverband Trade&InnovateNL.

 

Ondernemersagenda

De Kamer stemde voor een amendement van CDA’er Mustafa Amhaouch en VVD’er Arne Weverling. Het amendement draagt bij aan de Ondernemersagenda van MKB-Nederland-voorzitter Jacco Vonhof: Nederlandse mkb-bedrijven moeten meer zaken in en met het buitenland doen. In 2017 was dat 32 procent. En die bedrijven beperken zich meestal tot één (Europees) land of zijn slechts incidenteel exporteur.

 

Extra kosten

Vaak willen kleine bedrijven de buitenlandse markt wel op, maar zien zij zich geconfronteerd met extra investeringen in zaken als marktonderzoek, personeel en reizen. Nationale en regionale samenwerking is dan cruciaal. In Trade&InnovateNL, waar de extra 2 miljoen heen gaat, werken de vijf Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen, de grote steden en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) samen aan internationalisering. Aan de private kant werken partijen, samen in NLinBusiness, een initiatief van MKB-Nederland en VNO-NCW.