Bedrijfsleven steunt website Digital Trust Center (DTC)

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-06-2018

MKB-Nederland en VNO-NCW gaan zich actief opstellen achter het uitbouwen van de website van het Digital Trust Center (DTC). De site www.digitaltrustcenter.nl is vandaag live gegaan en bevat informatie die ondernemers moet helpen om hun bedrijf digitaal veiliger te maken.

 

Kennisplatform digitale veiligheid

Het DTC is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Het moet langzaam groeien naar een volwaardig kennisplatform over digitale beveiliging, waar grote en kleine bedrijven informatie kunnen vinden. De focus van de website ligt in deze fase op de bedrijven die nog niet of nauwelijks met het onderwerp digitale veiligheid aan de slag zijn gegaan. Op de site staat praktische informatie om daar alsnog mee te beginnen. Hiervoor gebruikt het DTC de vijf basisprincipes van digitaal veilig ondernemen.

 

Platform met experts

In de loop van dit jaar wordt een platformfunctionaliteit aan de site toegevoegd. Bedrijven kunnen dan in een afgeschermde omgeving vragen stellen aan experts en zo advies op maat krijgen. Relevante actuele dreigingsinformatie van het NCSC en zijn kennis over samenwerkingsverbanden bij cybersecurity worden door het DTC toegankelijk gemaakt voor Nederlandse bedrijven. MKB-Nederland en VNO-NCW zitten in de programmaraad van het DTC en zullen input leveren zodat het digitale kenniscentrum aansluit bij de wensen van het bedrijfsleven.

 

Subsidieregeling

Het Digital Trust Center stimuleert daarnaast de opzet van regionale en sectorale samenwerkingsverbanden. Verschillende samenwerkingsverbanden hebben inmiddels een subsidieaanvraag ingediend. Na de zomer wordt bekend welke initiatieven een subsidie van het DTC  krijgen. Bij succes van de regeling wordt deze ook in 2019 ingezet.

 

Voorlichtingsbijeenkomst 

Op 21 juni houden MKB-Nederland en VNO-NCW een voorlichtingsbijeenkomst voor hun leden waar zij aan kunnen geven welk informatie zij van het DTC willen.