‘Belangrijk dat we aangehaakt blijven op regelgeving in Brussel’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-05-2019

'Ondernemers zijn erbij gebaat dat ze grenzeloos kunnen ondernemen.' Volgens Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, maakt de EU ook regels die 'soms

niet in ons belang zijn.' 'Dan is het des te belangrijker dat we aangehaakt blijven en invloed blijven houden op die regels in Brussel.' Hij roept ondernemers dan ook op om vandaag te gaan stemmen.

 

Campagne 'EU: waarde in de wereld'

Samen met VNO-NCW is MKB-Nederland begin mei de campagne 'EU: waarde in de wereld' gestart. Met de campagne willen de ondernemersorganisaties benadrukken dat zij geloven in het belang, de kracht en de toekomst van de EU. 'De uitdagingen waar we in Europa met elkaar voor staan kunnen we immers alleen gezamenlijk oplossen. Van klimaat tot migratie en van veiligheid tot het bieden van tegenwicht aan de VS en China: dit kan alleen op EU-niveau', aldus MKB-Nederland en VNO-NCW.

 

Belangrijkste onderwerpen

In zeven animaties worden de belangrijkste onderwerpen van de Europese verkiezingen benoemd. Uitgebreide informatie over het belang van de Europese Unie is verzameld in het standpunt Europese verkiezingen. In zeven nieuwsbrieven werd thematisch het EU-belang voor ondernemers belicht. Opinieblad Forum sprak met lijsttrekkers en kandidaten voor het Europees parlement, als ook ondernemers en ontkrachtte een aantal mythes rondom de Europese Unie. Ook organiseerden VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland met BNR Nieuwsradio een lijsttrekkersdebat waaraan GroenLinks, PvdA, D66, CDA, Forum voor Democratie en de VVD deelnamen.

 

Oproep Jacco Vonhof

 

 

Belangrijkste EU-onderwerpen in 7 animaties