Betaalme.nu sluit nieuwe groep deelnemers aan

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
01-08-2018

Leaseplan Nederland, Credion Associatie, Arvato Financial Solutions, de Vereniging voor Credit Management (VVCM), het Verbond van Credit Management Bedrijven (VCMB) en Van Ham Tenten en Podia hebben zich aangesloten bij Betaalme.nu.

 

Dat brengt het aantal organisaties dat meedoet aan het initiatief om leveranciers uit het mkb sneller te betalen op 56. De deelnemers betalen hun kleinere leveranciers uit het mkb gemiddeld binnen 30 dagen, zo blijkt uit rapportages over 2017.

 

Maximaal 30 dagen

Om te laten zien dat ze doen wat ze beloven, rapporteren de deelnemende bedrijven regelmatig aan Betaalme.nu over hun betalingsgedrag. Uit die rapportages blijkt dat voor zo’n 200.000 kleine leveranciers (die elk jaarlijks tot € 50.000 factureren) van deelnemers aan Betaalme.nu in 2017 een betalingstermijn van maximaal 30 dagen werd gehanteerd. In 2016 waren dat er 131.000. Het bedrag aan facturen dat hiermee is gemoeid is gestegen van €1,3 miljard in 2016 tot € 2,2 miljard afgelopen jaar.

 

€30 miljard aan facturen

Als ook facturen worden meegerekend van grotere leveranciers uit het mkb (die aan een afnemer meer dan 50.000 per jaar factureren), waren er in 2017 bij elkaar zo’n 230.000 leveranciers waarvoor Betaalme.nu-deelnemers een betalingstermijn van 30 dagen hanteerden. Die termijn geldt voor € 30 miljard aan facturen per jaar.

 

Sneller dan gemiddeld

“Deelnemers van Betaalme.nu betalen hun leveranciers uit het mkb beduidend sneller dan de 43 dagen die grote bedrijven er gemiddeld over doen, zoals bleek uit ons recent gepubliceerde onderzoek”, zegt Joost van den Hondel, initiatiefnemer van Betaalme.nu. “De aanscherping van de wet vorig jaar heeft tot nu toe helaas niet geleid tot betere betaaltermijnen voor het mkb. Wij hopen dat bedrijven in Nederland het voorbeeld van onze deelnemers volgen en uit eigen beweging hun betaalgedrag verbeteren, en dat ze zich ook aansluiten bij Betaalme.nu. Dan hoeft een strengere wet niet nodig te zijn.”

 

Over Betaalme.nu

Betaalme.nu is erop is gericht om voor het mkb makkelijker toegang tot liquiditeit te realiseren door geld vrij te maken dat in openstaande facturen opgesloten zit. Deelnemende bedrijven beloven de verwerking van facturen zodanig inrichten dat hun leveranciers uit het mkb sneller hun geld krijgen. Betaalme.nu is in november 2015 van start gegaan met steun van het ministerie van Economische Zaken, en wordt sinds 2018 ondersteund door MKB-Nederland.

Lees meer over