Biohorma is Het Vitaalste Bedrijf van Gelderland

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
03-10-2018

Biohorma uit Elburg is uitgeroepen tot Het Vitaalste Bedrijf van de provincie Gelderland. Meervoudig olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband overhandigde de prestigieuze prijs dinsdag aan manager P&O Jorina Weenink.

 

Volgens jurylid Van den Hoogenband investeert Biohorma van alle deelnemende bedrijven in de provincie het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers.

 

Duurzame inzetbaarheidsscan

Biohorma, onderdeel van de Zwitserse Bioforce AG groep en producent van A.Vogel, is de grootste producent van natuurlijke geneesmiddelen en gezondheidsproducten in de Benelux. Bij Biohorma werken circa 150 medewerkers.

Medewerkers van Biohorma gaan een aantal keer per jaar in gesprek met een coach over het verbeteren van hun persoonlijke inzetbaarheid. Ook heeft het bedrijf in 2016 het FIT-programma opgestart, bestaande uit een duurzame inzetbaarheidsscan, een-op-een-adviesgesprekken, workshops en lezingen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen.

 

Ten slotte hebben alle leidinggevenden een ‘leidinggevendenscan’ gekregen, waarbij helder is gemaakt wat iemands leiderschapsstijl is, coachend leidinggeven onder de aandacht is gebracht en hen de vraag is gesteld wat het effect is van hun beslissingen op de langere termijn. Vanwege deze initiatieven ontving Biohorma in 2017 al de MVO-award voor de regio Zwolle.

 

Zo'n zes jaar bezig met duurzame inzetbaarheid

“We zijn blij verrast”, zegt manager P&O Jorina Weenink. “Het is nu de derde keer dat we meedoen, en iedere keer hebben we ons vitaliteitsbeleid beter neergezet. Met deze prijs als resultaat. We zijn nu zo’n zes jaar bezig met duurzame inzetbaarheid, ook omdat we als bedrijf staan voor gezondheid. We vinden dat wat je aan je klanten verkoopt, je ook naar je eigen medewerkers moet uitdragen. En met succes: we krijgen nu regelmatig andere bedrijven over de vloer die komen kijken hoe wij het doen.”

 

Landelijke winnaar

De kersverse provinciale winnaar neemt het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland 2018 wordt op 19 november uitgereikt in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

 

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van ONVZ en MKB-Nederland. De prijs wordt voor het zesde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Vitale bedrijven zijn dus van groot belang voor de economie van Nederland. ONVZ en MKB-Nederland stimuleren ondernemers daarom te investeren in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers.