Bloemisten in actie tegen btw-verhoging van 6% naar 9%

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-05-2018

Als actie tegen de voorgenomen verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9% deelde de bloemistenbranche vandaag gratis bloemen uit aan politici en passanten op het Plein in Den Haag. De btw-verhoging per 1 januari 2019 is in het najaar door het kabinet aangekondigd zonder dat de te verwachten effecten duidelijk waren.

 

Zorgen

Volgens directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland maakt een groot aantal branches in zijn achterban zich zorgen. "Kappers, sportscholen, mediabedrijven, schoenherstellers, de recreatiesector, ze vrezen allemaal een flinke klap van de btw-verhoging. Een aantal branches is nog bezig om de effecten in kaart te laten brengen. Volgende maand organiseert MKB-Nederland een bijeenkomst met de betreffende branches en staatssecretaris Menno Snel van Financiën en overhandigen we hem daarvan de resultaten."

 

Impact

Samen met Marco Maasse, directeur van bloemistenorganisatie VBW, overhandigde Visser een groot 'Pluk-Me-Niet-Boeket' aan voorzitter Isabella Diks van de vaste Kamercommissie Economische Zaken en Klimaat. Tevens ontving zij een rapport naar de impact op de bloemistenbranche. Passanten mochten uit een grote bloemenzee 'plukken' en zo zelf een gratis boeket samenstellen.

Visser heeft er namens MKB-Nederland bij het kabinet op aangedrongen eerst nog eens goed te kijken naar de impact van de verhoging.

 

Bekijk ook de video

Lees meer over