‘Doneer voorraad mondkapjes aan lokale zorginstellingen’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
23-03-2020

MKB-Nederland en VNO-NCW roepen bedrijven op die nog voorraden hebben van bruikbare mondkapje, om deze te doneren aan lokale zorgorganisaties zoals ziekenhuis, huisarts of thuiszorg. Belangrijk is wel dat deze mondkapjes aan de medische eisen voldoen voor de bescherming tegen corona.

 

Bedrijven gekoppeld

De ondernemersorganisaties hebben de afgelopen week al veel lidbedrijven gekoppeld aan het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daartoe behoren onder andere Bol.com, de veevoederfabrikanten en de VNCI, de brancheorganisatie van de chemische industrie.

 

Inkoopbureau

Het ministerie heeft zelf met leveranciers en ziekenhuizen een professioneel landelijk inkoopbureau opgericht voor de aanschaf van mondkapjes. Door de coronacrisis dreigt een tekort te ontstaan. MKB-Nederland en VNO-NCW vinden het overigens ‘onacceptabel’ dat bepaalde partijen hiervan proberen te profiteren.

 

Vereisten

Bij de mondkapjes luistert het zeer nauw. Het type FFP1 is bijvoorbeeld niet voldoende voor ziekenhuizen, vooral niet bij direct contact met coronapatiënten. Andere zorginstellingen kunnen dit type echter wel goed gebruiken. Meer informatie over mondkapjes en andere beschermende middelen tegen corona is te vinden op de website van de rijksoverheid.