Energiewacht en Elementis Vitaalste Bedrijven Drenthe en Overijssel

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
13-04-2017

Installatiebedrijf Energiewacht NV uit Assen is Het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. Chemisch specialiteitenbedrijf Elementis uit Delden is Het Vitaalste Bedrijf van Overijssel. Voormalig zwemmer en juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijzen woensdag aan respectievelijk directeur Marco Meijer van Energiewacht en Ellen Koster, European Finance Director en Monique Welberg hr-manager van Elementis. Volgens Van den Hoogenband investeren deze bedrijven het meest in het vitaal houden van hun medewerkers.

 

Energiewacht liet NewComm IT en ICT-bedrijf Verentisachter zich. Energiewacht begon eind 2015 het project Eigenwijs in balans. In samenspraak met onder meer vertegenwoordigers van de 400 medewerkers werd een plan opgesteld om vitaliteit meer onder de aandacht van de collega's te krijgen. De medewerkers van Energiewacht zijn trots op hun bedrijf. Dat voel je.

 

Chemiebedrijf Elementis liet technologieconcern TRUMPF Nederland en EmerparkAuto Zwolle achter zich. Het welzijn en de gezondheid van de medewerkers staat bovenaan de agenda bij Elementis. Mensen moeten vitaal zijn, zowel op het werk als thuis. “We zijn workshops gaan organiseren, over zaken als slapen, ademhaling en mindfullness. Daar kan al heel veel winst worden geboekt als je je er een beetje beter in verdiept”, stelt hr-manager Monique Welberg. Ieder jaar is er een (vrijwillige) Health Check op kantoor. Vrijwel alle medewerkers doen mee.

 

“Energiewacht en Elementis zijn absolute koplopers op het gebied van duurzame inzetbaarheid”, zegt Van den Hoogenband. “Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress verminderen, maar ook over goed slapen.”

 

Succesvollere ondernemers
Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijzen Energiewacht en Elementis als geen ander.”

 

De voormalig zwemmer bracht beide ondernemingen woensdag een verrassingsbezoek. De winnaars van Drenthe en Overijssel nemen het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

 

Over Het Vitaalste Bedrijf
De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het vijfde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

 

Foto's: Janus van den Eijnden