'Geen extra administratieve lasten door hogere btw'

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-06-2018

Het is goed dat het kabinet ondernemers niet opzadelt met extra administratieve lasten bij de aangekondigde verhoging van het lage btw-tarief van 6 naar 9 procent. Zoals MKB-Nederland heeft bepleit, zal de Belastingdienst niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden. Dat heeft staatssecretaris Menno Snel van Financiën in de Tweede Kamer aangekondigd.

 

Het gaat dan om bijvoorbeeld concerten die volgend jaar plaats hebben, maar waarvoor de kaartjes nu al zijn gekocht. Het geldt ook voor alle goederen en diensten waarop het verlaagde tarief van toepassing is, zoals bijvoorbeeld ook stukadoor- en verfwerkzaamheden aan huis.

 

Eerder deze week bracht MKB-Nederland cijfers naar buiten van de enorme gevolgen die de btw-verhoging heeft voor ondernemers in een groot aantal branches. In een gesprek met Menno Snel heeft de organisatie opnieuw aangedrongen op het schrappen van de btw-verhoging. Als dat er niet in zit, moet het kabinet ondernemers tegemoet komen met een pakket verzachtende maatregelen.

Lees meer over