Goede zaak dat werkzaamheden naar voren worden gehaald

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
22-04-2020

Minister Van Nieuwenhuizen versnelt een aantal werkzaamheden aan de infrastructuur, haalt aanbestedingen naar voren en Rijkswaterstaat gaat sneller betalen. Dat maakte de minister vandaag bekend in verband met de corona-crisis.

 

Kickstart economie

‘Een goede zaak en wij hebben dit herhaaldelijk bepleit’, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW in een eerste reactie. ‘In het tweede noodpakket dat moeten worden ontwikkeld kunnen we hier verder op voortbouwen, maar dit is een goede kickstart en helpt de bouwers én de economie.’

 

Werkzaamheden versnellen

De minister van Infrastructuur en Waterstaat neemt in overleg met de bouwsector verschillende maatregelen om het werk aan de wegen, waterwegen, sluizen en kust in het huidige corona-tijdperk volop draaiende te houden en waar mogelijk te versnellen.

Een speciale taskforce van Rijkwaterstaat en de bouwers brengt in kaart welke werkzaamheden direct kunnen worden opgepakt en welke maatregelen op iets langere termijn genomen kunnen worden. De minister en de bouw- en technieksector zetten daarnaast in op versnelling van asfalterings- en andere onderhoudswerkzaamheden bij projecten die nu al in uitvoering zijn.

 

Eerder betalen 

Omdat bedrijven baat hebben bij snelheid en continuïteit van betalingen gaat Rijkswaterstaat verder zoveel mogelijk betaaltermijnen in de contracten terugbrengen naar 1 maand waar dit nu nog niet het geval is. Ook worden andere maatregelen genomen.