‘Intimidatie op werkvloer zelf aanpakken’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
30-01-2019

Werkgever en werknemers moeten samen afspraken maken over het tegengaan van geweld en intimidatie op de werkvloer. Een internationaal verdrag daarover is niet nodig. Dat is de reactie van MKB-Nederland en VNO-NCW op de oproep van de vakbeweging om zo’n verdrag te ondertekenen.

 

Open cultuur

Volgens de ondernemersorganisaties is het eigen bedrijf de meest geëigende plaats om afspraken tegen intimidatie te maken. Werkgevers moeten een open en constructieve bedrijfscultuur nastreven waarin werknemers hun klachten kunnen bespreken en worden geholpen in het vinden van een oplossing.

 

Klachtenregeling

Branches kunnen middelen aanreiken om geweld en intimidatie te voorkomen en tegen te gaan. Een voorbeeld daarvan is een klachtenregeling die individuele bedrijven kunnen aanpassen op de eigen situatie. Ook kunnen de best practices onderling worden gedeeld.

 

Niet nog meer regels

MKB-Nederland en VNO-NCW willen échte oplossingen en niet nog meer wet- en regelgeving of nóg een keer internationaal regelen in een verdrag dat het niet mag. ‘Wij moeten gewoon de Nederlandse wet uitvoeren en daarop handhaven.’