Jacco Vonhof: 'Nu nadenken over extra maatregelen rond coronavirus '

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-03-2020

‘We moeten nadenken over extra maatregelen voor als de coronacrisis zich verder uitbreidt en we Noord-Italiaanse of Chinese toestanden krijgen.’ Dat zegt Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland vanavond bij 1Vandaag

 

Goede maatregelen

Volgens de MKB-voorzitter hebben we in Nederland met elkaar als overheid en bedrijfsleven al heel veel goede maatregelen genomen om uitbreiding van het virus tegen te gaan en de gevolgen op te vangen. Zo is inmiddels werktijdverkorting mogelijk voor bedrijven en met tal van tips en bijvoorbeeld bedrijfscontinuïteitsplannen kunnen ondernemers nu al aan de slag om zich te wapenen en te zorgen dat het virus zo min mogelijk kans krijgt.

 

Extra maatregelen doordenken

Voor als het virus verder doorzet en een omvang krijgt als in Noord-Italië moeten we volgens de MKB-voorzitter al wel nadenken over extra vervolgmaatregelen. 'Hoe zorgen we dat ondernemers dan toch zoveel mogelijk kunnen blijven ondernemen en bedrijven niet massaal het loodje leggen terwijl ze in de kern gezond zijn? Daar voeren we nu overleg over met de overheid', aldus Vonhof.

 

Kredietverlening

In de 1Vandaag-uitzending vraagt de MKB-voorzitter bijvoorbeeld aandacht voor de kredietverlening. 'Veel beurzen in de wereld gaan nu niet door, sommige schepen liggen stil en bijvoorbeeld hotels zien de annuleringen binnenstromen. Hierdoor is bij sommige van onze leden kredietverlening een issue aan het worden. Ondernemers maken immers vaak op voorhand vaak flinke kosten, maar ze hebben nu aanzienlijk minder inkomsten door deze uitzonderlijke omstandigheden. Daarom zijn wij nu met de banken en met de overheid aan het kijken wat we kunnen doen voor extra kredieten. Zo zou je de BMKB regeling van de overheid hiervoor kunnen benutten. Die bestaat al en dat is eenvoudiger dan straks weer allerlei nieuwe dingen verzinnen', zegt Vonhof.  

 

Meer weten?

Bekijk hier de corona-handreiking van MKB-Nederland voor ondernemers.