Jordex Shipping en Bodyline vitaalste bedrijven Zuid-Holland en Zeeland

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-05-2017

 

Expediteur Jordex Shipping & Forwarding uit Rhoon is dit jaar Het Vitaalste Bedrijf van Zuid-Holland, Healthcenter Bodyline uit Terneuzen van Zeeland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs deze week aan de directeuren, respectievelijk Ruud Maaskant en Anita Boone/Pim Lexmond. Volgens de juryvoorzitter investeren deze bedrijven het meest in het vitaal houden van hun medewerkers.

 

Jordex

Jordex liet andere genomineerden Intermax Cloudsourcing en DB Telecom achter zich. Het bedrijf in Rhoon regelt het vervoer en de op- en overslag van allerlei uiteenlopende handelswaren. Vitaliteit is een van de pijlers waar het bedrijf op rust, stelt directeur Ruud Maaskant. Tot in detail is er aan alle facetten gedacht: van huisvesting en kantoorindeling tot een moderne airconditioning en het realiseren van een ‘huiselijke’ vertrouwde werkomgeving. Er is een moderne keuken annex restaurant met verse groenten en salades en het bedrijf heeft inpandig een volledig uitgeruste sportschool.

 

Rekensom

“Het is een simpele rekensom”, aldus Maaskant. “Als jij als werkgever verwacht dat je mensen optimaal voor jou presteren, dan moet je er ook voor zorgen dat zij dat in een optimale werkomgeving kunnen doen. Er is voor ons niets onbespreekbaar als het helpt om onze mensen beter in hun vel te laten zitten.” Maaskant merkt het ook aan zijn werknemers. “We hebben laatst een gezonde voedselworkshop georganiseerd”, legt hij uit. “Wat zijn de alternatieven voor een boterham met pasta of vette oude kaas? Veel collega's zeiden dat ze nog nooit zo lekker hadden gegeten.” Het resultaat is ook concreet te meten: het ziekteverzuim binnen Jordex daalde vorig jaar.

Bodyline

Bodyline liet de genomineerden Amels en YourSurprise, achter zich. Het Zeeuwse healthcenter helpt meer dan vijfduizend klanten hun leven gezonder en vitaler in te richten. Het bedrijf heeft de afgelopen jaren echter ook optimaal geïnvesteerd in de vitaliteit van de eigen werknemers. “We hebben een programma ontwikkeld om mensen die dat willen te helpen een eigen onderneming op te zetten”, vertelt directeur Pim Lexmond. “Ze kunnen hun eigen bedrijfje beginnen als zelfstandig trainer. Dit betekent dat zij hun kwaliteiten kunnen uitbreiden en meestal ook dat ze meer gaan verdienen.”
Bovendien snijdt het mes aan twee kanten: de personal trainers kunnen ook cliënten van Bodyline helpen die behoefte hebben aan meer persoonlijke aandacht. “Je merkt dat mensen meer plezier in hun werk krijgen als je ze uitdaagt en motiveert om hun eigen grenzen te verleggen.”

 

Voorbij het familiebedrijf
Ook de eigen organisatie is duurzamer gemaakt. “We waren altijd een traditioneel familiebedrijf”, legt Lexmond uit. “Maar we willen voorbereid zijn op de toekomst. We zijn op zowel organisatorisch als administratief niveau veel transparanter geworden.” Daarnaast worden de werknemers tegenwoordig flexibeler ingezet. “Als een trainer de werkdruk als te hoog ervaart, kan het helpen om hem of haar bijvoorbeeld één dag per week op de administratie in te zetten.”

 

Over Het Vitaalste Bedrijf 

De winnaars van Zuid-Holland en Zeeland nemen het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

 

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

 Bodyline Vitaalste bedrijf Zeeland

 

Jordex vitaalst bedrijf Zuid-Holland