Koningin Máxima en staatssecretaris Keijzer (EZK) bij Dag van de Ondernemer

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
10-11-2017

Koningin Máxima is vrijdag 17 november in haar hoedanigheid van lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering aanwezig bij de presentatie van het jaarbericht 2017 ‘Staat van het MKB’, samen met de voorzitter van MKB-Nederland Michaël van Straalen. De presentatie vindt plaats op de ‘Dag van de Ondernemer’ bij familiebedrijf Octatube in Delft.

 

De voorzitter van het Comité, de heer Goddijn biedt het jaarbericht aan aan staatssecretaris Keijzer van Economische Zaken en Klimaat. Voor de staatssecretaris markeert deze dag de start van haar rondgang langs het bedrijfsleven in alle Nederlandse regio’s.

 

Staat van het mkb
Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering geeft dit jaar voor de tweede keer De ‘Staat van het MKB’ uit. In het jaarbericht zijn nieuwe cijfers van het CBS over het midden- en kleinbedrijf opgenomen, evenals het verhaal achter de cijfers en de ontwikkelingen binnen het mkb. Deze trendanalyse heeft betrekking op meer dan één miljoen ondernemingen in Nederland. Het jaarbericht heeft als doel om op een structurele manier inzicht te krijgen in de stand van zaken van het mkb. Het laat ook zien voor welke uitdagingen en mogelijkheden ondernemers staan.

 

Rondgang

Het bezoek aan de Dag van de Ondernemer is voor staatssecretaris Keijzer de start van een rondgang langs het bedrijfsleven. Na het bezoek aan Octatube volgen later op de bedrijven Ncardia en Mimetas op het Bio Science Park in Leiden. Keijzer: “Zeven van de tien banen in het bedrijfsleven zijn afkomstig van het mkb. Deze bedrijven zijn het fundament van onze economie. Ik hoor graag van ondernemers waarmee ze tevreden zijn, maar ook wat er beter kan. Zo kan ik samen met hen aan de slag om verder te werken aan economische groei.

 

Over de bedrijven
Octatube ontwerpt, produceert en realiseert architectonische constructies met het accent op de toepassing van glas en staal. Ncardia maakt met behulp van menselijke stamcellen honderden miljoenen hartspiercellen die worden gebruikt voor het testen van medicijnen. Mimetas ontwikkelt de nieuwe technologie: ’organen-op-een-chip’. Het betreft een geavanceerde kweekplaat waarmee kleine 3D-stukjes menselijk weefsel of organen worden gekweekt.

 

De ‘Dag van de Ondernemer’ is een initiatief van MKB-Nederland. Deze dag is bedoeld om het ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet. MKB-Nederland organiseert deze Dag dit jaar voor de tweede keer en vindt altijd plaats op de derde vrijdag van november. Door heel het land vinden in totaal ruim 100 activiteiten plaats waar ondernemers in het zonnetje worden gezet. In 2016 bezocht de koningin in het kader van de Dag van de Ondernemer Slagerij Van Eijk in Voorschoten.

 

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering is ingesteld door de minister van Economische Zaken. Het Comité zet zich in om het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf, met als focus het kleinbedrijf in Nederland, te versterken. Zij doet dit door haar kennis, ervaring en netwerken in te zetten. Een van de prioriteiten van het Comité is het inzichtelijk maken van de stand van zaken van het mkb en de uitdagingen waar het voor staat.