Lancering MKB Diagnosetool helpt ondernemers weer op weg

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
07-07-2021

Qredits lanceert vandaag de gratis MKB Diagnosetool, die ondernemers snel en efficiënt inzicht geeft in de status van hun bedrijf ten opzichte van de concurrentie en in hun huidige bedrijfsprestaties. ‘Veel van onze leden zijn hard door corona geraakt. Ze moeten daarvan herstellen en vervolgens weer vooruit kunnen kijken. Dan is het heel prettig dat er een tool is die je inzicht biedt in waar je staat en hoe je verder kunt’, zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland. Voor de MKB Diagnosetool, die op initiatief van het Comité voor Ondernemerschap en met subsidie van het ministerie van EZK is ontwikkeld, werkt Qredits samen met diverse partijen, waaronder MKB-Nederland, Stichting Ondernemersklankbord en de Volksbank.

 

Adviesrapport en concrete begeleiding

Ondernemers die de scan op de website invullen, krijgen behalve een gefundeerd adviesrapport ook concrete begeleiding aangeboden in de vorm van een persoonlijk adviesgesprek, training, coaching, tools en inspiratie. Voor de volledige analyse maakt de tool gebruik van gespecialiseerde databronnen zoals Dun&Bradstreet, Google Trends en het Centraal Bureau voor de Statistiek én geeft aan waar er voor ondernemers ruimte is voor verbetering.

 

Financiering aantrekken

De MKB Diagnosetool houdt ondernemers een spiegel voor. Volgens Vonhof kan dat hen (weer) de goede weg op helpen, zeker na het zware afgelopen jaar. ‘Van groot belang is dat ze vervolgens ook in staat worden gesteld weer te kunnen investeren en daarvoor ook financiering kunnen aantrekken. Daarover praten wij ook met het kabinet.’