Leden bespreken speerpunten mkb met Tweede Kamer

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-03-2018

Ruim 70 voorzitters en directeuren uit vele aangesloten brancheorganisaties werden woensdag 14 maart in het gebouw van de Tweede Kamer ontvangen door Tweede Kamerleden van alle politieke partijen die zich met mkb-zaken bezighouden.

 

Onder leiding van de voorzitter van de Vaste Kamercommissie voor Economische Zaken en Klimaat Isabelle Diks en de directeur van MKB-Nederland, Leendert-Jan Visser, kregen woordvoerders van een groot aantal branches het woord om vragen te stellen aan de Commissieleden. De onderwerpen maakten duidelijk dat het mkb niet alleen enorm veelzijdig is, maar lieten ook zien dat een diversiteit aan vraagstukken de aandacht vraagt. De Kamerleden reageerden met een aantal concrete antwoorden, toezeggingen of uitnodigingen voor vervolgoverleg.

 

Zo vroegen diverse branches opnieuw om de voorgenomen verhoging van het lage btw-tarief (per 2019) terug te draaien. De binnenvaart en de bakkers vroegen aandacht voor de kosten die mkb-ondernemers moeten maken bij de energietransitie. Verschillende woordvoerders - zoals van de duikers, octrooigemachtigden, notarissen, maar ook vanuit de branches van de kleine luchtvaart en de gezelschapsdieren maakten in korte 'pitches' duidelijk wat hun wensen zijn aan het adres van politiek Den Haag.

 

Het onderwerp aanbesteden - waar veel knelpunten zijn, zo maakten de aannemers, architecten en deurwaarders duidelijk - leidde direct tot het concreet voorstel van de Commissie voor een apart overleg met MKB-Nederland voorafgaand aan een bespreking met de minister over het aanbestedingsbeleid.

Bij de afronding van de bijeenkomst bood directeur Leendert-Jan Visser de voorzitter van de Vaste Commissie een notitie aan met de speerpunten van MKB-Nederland voor 2018.

 

Bekijk hier een overzicht met foto's.