Leden MKB-Nederland delen zorgen met DG Sociale Zaken

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-06-2018

De Algemene Ledenvergadering van MKB-Nederland heeft gisteren in een bijeenkomst met Gert-Jan Buitendijk, directeur-generaal Werk bij het ministerie van SZW, zorgen geuit over het uitblijven van een snelle oplossing voor de loondoorbetaling bij ziekte.

 

Het kabinet heeft in het regeerakkoord aangekondigd dat de loondoorbetalingsperiode voor kleine werkgevers wordt verkort, maar een concreet voorstel laat nog op zich wachten.

 

Arbeidsmarkt in balans

Het was slechts een van de onderwerpen die leden van MKB-Nederland vanmiddag met de DG bespraken. Zorgen zijn er ook over het wetsvoorstel Arbeidsmarkt in balans van minister Koolmees, dat alle vormen van tijdelijke arbeid duurder maakt. Dat is onder meer slecht voor de vele sectoren waar seizoens- en piekwerk inherent zijn aan de aard van het werk. Ook de voorgenomen premiedifferentiatie in de WW houdt de mkb-gemoederen danig bezig.

 

Hoewel niet in zijn portefeuille drukten de leden Buitenhuis toch ook op het hart dat de lastenverlichting in de inkomstenbelasting naar voren moet worden gehaald om de pijn van de btw-verhoging te verzachten. Ook maakte de mkb-achterban een punt van de verhoging van het box 2 tarief:- die moet van tafel. De werkkostenregeling, die veel beter werkbaar moet worden voor het midden- en kleinbedrijf, kwam eveneens aan bod.