Maatwerk nodig om statushouders in beeld te krijgen bij werkgevers

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
24-05-2019

Meer maatwerk, betere ondersteuning en een concrete basisinfrastructuur in elke arbeidsmarktregio. Dat is nodig om de arbeidsparticipatie van statushouders te verbeteren. "Voor werkgevers moeten deze mensen veel makkelijker vindbaar zijn", zegt voorzitter Jacco Vonhof van MKB-Nederland in reactie op de vandaag verschenen SER-verkenning 'Integratie door werk: meer kansen op werk voor nieuwkomers'.

 

Doodzonde en bizar tegelijk

Van alle statushouders die in 2014 naar Nederland zijn gekomen, heeft slechts een kwart betaald werk. Tweederde van hen heeft een bijstandsuitkering. "Dat is doodzonde en bizar tegelijk. We weten allemaal dat werk voor nieuwkomers de beste manier is om succesvol te integreren en dat werkgevers staan te springen om mensen", aldus Vonhof. "We hebben momenteel 280.000 openstaande vacatures, maar het lukt onvoldoende om vraag en aanbod bij elkaar te brengen."

 

Regie en samenhang ontbreken

Volgens de voorzitter van MKB-Nederland is deze groep voor ondernemers moeilijk vindbaar. Ook ontbreekt een duidelijk beeld over wat mensen kennen en kunnen. In het regionale arbeidsmarktbeleid ontbreken regie en samenhang - bijvoorbeeld op het gebied van taal en participatie - en de middelen om nieuwkomers intensief te ondersteunen zijn begrensd. De SER constateert bovendien dat er de afgelopen vijf jaar in dat opzicht nauwelijks vooruitgang is geboekt.

 

Effectieve ondersteuning bepleit

De SER pleit voor een effectievere ondersteuning van vluchtelingen met een verblijfsvergunning bij het zoeken naar werk. Zo moet er in elke arbeidsmarktregio een zogenoemde basisinfrastructuur zijn die statushouders en werkgevers ondersteunt, zodat ze elkaar makkelijk weten te vinden. Het leren van de taal en dat combineren met werk, moeten gemeenten beter organiseren. Ook faciliteiten zoals job coaching en een no risk polis moeten waar nodig worden ingezet.

 

Succesvolle voorbeelden delen

Daarbij moeten voorbeelden van een succesvolle aanpak veel beter worden gedeeld. "Er zijn gemeenten, regio’s en sectoren die goede resultaten boeken. Het wordt tijd dat we die succesvolle voorbeelden ook daadwerkelijk gebruiken en verspreiden naar andere gemeenten en regio’s, óók ten behoeve van andere kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt."