Metaalunie en TNO gaan kennis delen met Knowledge Deal

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-12-2017

Koninklijke Metaalunie voorzitter Fried Kaanen, MKB-Nederland voorzitter Michaël van Straalen en bestuursvoorzitter Paul de Krom van TNO hebben gezamenlijk de eerste MKB Knowledge Deal ondertekend. In deze deal spreken TNO en Metaalunie samen af om te komen tot kennisuitwisseling op concrete onderwerpen.

 

Mkb-bedrijven kunnen hun productiviteit verbeteren, als ze betere toegang zouden hebben tot nieuwe kennis van onderzoeksinstellingen. De MKB Knowledge Deal tussen TNO en Metaalunie houdt in dat de brancheorganisatie in gesprek met TNO over mogelijke toepassingen van ontwikkelingen als 3D-printen of robotisering met en leden zoekt die de kennis kunnen gebruiken. Bedrijven maken vervolgens afspraken met de onderzoekers over de concrete resultaten van het onderzoeksproject. Hierdoor kunnen ook ondernemers die geen koploper zijn profiteren van nieuwe kennis.

 

MKB-Nederland steunt het initiatief en hoopt dat andere sectoren volgen. Het instrument is ontwikkeld door Metaalunie, maar alle bedrijven kunnen hiervan profiteren. Voorzitter Van Straalen wil met staatssecretaris Keijzer van EZK in gesprek over hoe de overheid dit soort initiatieven verder kan versnellen.

 

Een MKB Knowledge Deal is een concreet afgebakend projecten waarin het onderwerp door de dealpartners wordt overeengekomen en waarvoor resultaatafspraken gemaakt kunnen worden, die alle partners volgen. In de nu ondertekende Deal worden specifiek Metaalunieleden gezocht bij specifieke onderwerpen die gezamenlijk met TNO een vorm van een haalbaarheidsstudie doen. TNO levert uren en kennis en de Metaalunieleden een kleine bijdrage die wordt aangevuld vanuit Metaalunie zelf.