Minister-President Rutte zet ondernemers in het zonnetje op Dag van de Ondernemer

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
15-11-2019

Minister-president Mark Rutte heeft vandaag, op de Dag van de Ondernemer, vier mkb-ondernemers in het zonnetje gezet. Hij ontving hen vanochtend vroeg in het Torentje in Den Haag.

 

Vergezeld door voorzitter Jacco Vonhof en directeur Leendert-Jan Visser van MKB-Nederland gingen Christine Wauben (metaalbedrijf Wauben Productie bv, Den Haag), Tico Roozendaal (Tico Schoenmakerij, Zoetermeer), Andries de Vries (Van As Autoschade, Dordrecht e.o.) en Desiree Kon (Kon Installatietechniek, Hardinxveld Giessendam) met de premier in gesprek over hun bedrijf, de uitdagingen die zij daarbij tegenkomen en wat het kabinet daaraan zou kunnen doen. Voorzitter Vonhof overhandigde de premier een infographic met feitjes over het mkb.

 

Maatschappelijke bijdrage

Speciale aandacht was er in het gesprek  voor de maatschappelijke bijdrage die deze ondernemers, ieder op hun eigen manier, leveren. Zo zet Christine Wauben zich in voor verbetering van het onderwijs, het aanbieden van leer-werkplekken voor MBO-studenten en is zij druk bezig met hernieuwbare energiebronnen in het familiebedrijf. Tico Roozendaal zet zich onder meer in voor kansen voor ‘hangjongeren’. Hij leert hen in hun vrije tijd om hun eigen schoenen te repareren en gaat regelmatig met hen naar verzorgingshuizen, waar ze met elkaar kosteloos schoenen van ouderen poetsen en herstellen. Een van de jongeren die hij een paar jaar geleden “van de straat heeft geplukt”, is nu bedrijfsleider in een van zijn drie vestingen.

 

Jongeren met achterstand

Andries de Vries werkt samen met een aantal scholen voor speciaal onderwijs en biedt gerichte stageplaatsen aan leerlingen met een leerachterstand of beperking, met als doel om hen naar een baan op assistent-niveau te begeleiden. Desiree Kon, die vier jaar geleden haar baan in de zorg verruilde voor het ondernemerschap in de techniek, richt zich sterk op het opleiden en coachen van jongeren met problemen, die ze “specials” noemt. Zij werkt onder meer samen met de Stichting ANDERS, die ondernemers uitdaagt hun diensten, producten en talenten beschikbaar te stellen aan mensen die dat keihard nodig hebben.

 

De Dag van de Ondernemer

De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland, bedoeld om ondernemers op een vast moment in het jaar te bedanken voor hun lef, doorzettingsvermogen en enorme bijdrage aan economie, werkgelegenheid en maatschappij. Uit eerder onderzoek van Kantar in opdracht van MKB-Nederland blijkt dat de Nederlandse bevolking waardering en bewondering heeft voor ondernemers die hun nek uitsteken. Na medisch personeel zijn mkb-ondernemers, samen met politiemensen, de beroepsgroep waarin Nederland het meest vertrouwen heeft.

 

Op de groepsfoto (van links naar rechts):

1.       Christine Wauben (Wauben Productie bv, metaalbedrijf Den Haag)

2.       Tico Roozendaal (Tico Schoenmakerij, Zoetermeer)

3.       De MP

4.       Desiree Kon-Kruisinga (Installatiebedrijf Kon, Hardinxveld-Giessendam)

5.       Jacco Vonhof, voorzitter MKB-Nederland

6.       Leendert-Jan Visser, directeur MKB-Nederland

7.       Andries de Vries (Van As Autoschade, Dordrecht e.o.)

 

Werkbezoeken

Op de Dag van de Ondernemer 2019 gingen ook Tweede Kamerleden, Europarlementariërs, generaals en andere prominenten op werkbezoek bij een mkb-bedrijf. Daarna vonden er in ruim 100 gemeenten en op ambassades en buitenlandse hubs evenementen plaats waarbij een of meerdere ondernemers in het zonnetje zijn gezet. De #DagvandeOndernemer was de hele dag trending topic. Via de website www.dagvandeondernemer.nl konden mensen een (digitaal) kaartje sturen aan hun favoriete odernemer. Ook maakten velen gebruik van de mogelijkheid om via de Facebookpagina  DagvandeOndernemer een ondernemer te bedanken.