Mkb-ers met handen in haar door onduidelijkheid Brexit

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-01-2019

Mkb-ondernemers zijn nog erg onzeker over wat de Brexit voor hun bedrijf gaat betekenen. Dat bleek uit de buddysessie die maandag voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van MKB-Rotterdam Rijnmond werd gehouden.

 

Zo'n 60 ondernemers uit het mkb - waarvan de meesten veel zaken doen met het Verenigd Koninkrijk - lieten zich informeren door experts van grotere bedrijven als de Douane, AWVN, Rabobank, de NBCC, beurtvaartadres, PWC, KPMG, PostNL en MKB-Nederland. Allemaal hebben ze veel kennis en ervaring op verschillende terreinen.

 

Aanhoudende onzekerheid

De algemene teneur bij de ondernemers was dat er nog veel vragen zijn hoe en welke stappen te zetten bij een vertrek van de Britten uit de Europese Unie. De aanhoudende onzekerheid over wel of geen deal maakt dat velen het gevoel hebben met de handen in het haar te zitten.

 

Met een deal komt er na 29 maart een overgangsperiode tot 2021. Maar hoe groot is eigenlijk de kans dat dit akkoord er komt? Met welke factoren moet je rekening houden bij het no-deal-scenario? Wat gaat er sowieso veranderen en hoe bereid je je daar het beste op voor? Vragen waar de aanwezige experts antwoord op trachtten te geven.

 

Brexit Impact Scan

MKB-Nederland raadt alle ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk aan om zich goed te laten informeren via onder meer de website Hulp bij Brexit van MKB-Nederland en VNO-NCW en het Brexitloket van Rijksoverheid. Het dringende advies is ook om zo snel mogelijk de Brexit Impact scan te doen. Mocht er in maart uiteindelijk geen deal liggen, is het beter om alvast zoveel mogelijk zaken geregeld te hebben.

Lees meer over