‘Mkb krijgt prominente rol in nieuwe exportstrategie kabinet’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
18-05-2018

Het mkb krijgt een prominente rol in de nieuwe export-strategie van het kabinet. Zo wordt de ondersteuning van kleine bedrijven verruimd. Ook moeten mkb’ers meer gaan profiteren van handelsverdragen en succesvolle consortia van kleine en grote bedrijven op verre markten. Dat en meer blijkt uit de nieuwe notitie ‘Investeren in perspectief’ van minister Sigrid Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking die vandaag is gepubliceerd.

 

Brexit gaat mkb hard raken

Leendert Jan Visser, directeur van MKB-Nederland: “MKB-Nederland heeft zich hard gemaakt voor veel van deze punten en die zien we goed terug in de nota van de minister. Meer mkb-bedrijven over de grens is goed voor die bedrijven en voor heel Nederland. Met name de Brexit gaat het mkb hard raken en het is dan ook goed dat de minister veel aandacht geeft aan het veroveren van alternatieve en verre markten en extra ondersteuning geeft daarvoor.“

 

Belangrijk dat er één loket komt

Volgens Visser is het wel belangrijk dat er echt één loket voor het mkb bij Invest-NL komt. ‘De intenties zijn er wel, maar dat moet echt nog een slag concreter en beter.

 

Mkb kan profiteren van mvo

MKB-Nederland is verder tevreden dat de hulp-agenda beter wordt verbonden met het topsectorenbeleid en het mkb uit die sectoren waar Nederland sterk in is. Ook kan het mkb profiteren van extra geld voor het maatschappelijk verantwoord ondernemen en het tegengaan van kinderarbeid in andere landen.