MKB-Nederland blij met snelle reactie Keijzer op pleidooi betaaltermijn 30 dagen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
24-04-2019

MKB-Nederland is blij met de snelle en positieve reactie van staatssecretaris Keijzer (EZK) op het pleidooi om de wettelijke termijn waarop grote bedrijven de rekeningen van hun mkb-leveranciers moeten betalen, te verlagen naar dertig dagen. De staatssecretaris maakte vandaag in de Tweede Kamer bekend dat ze dat inderdaad wil gaan doen, als bij de evaluatie komende zomer blijkt dat grote ondernemingen de huidige maximale termijn van zestig dagen in toenemende mate als norm hanteren.

 

De ondernemersorganisatie uitte gisteren in een brief aan Mona Keijzer haar zorgen over de betaaltermijnen van groot naar klein, die volgens cijfers van Graydon in 2018 zijn opgelopen naar een gemiddelde van 41,5 dagen. In de tien jaar ervoor was de termijn juist aan het dalen tot 36,5 dagen.

 

Voor eens en altijd goed regelen

MKB-Nederland heeft er steeds voor gewaarschuwd dat met de huidige wet, die in 2017 in werking trad, de betaaltermijnen alleen maar weer zouden oplopen, omdat hiermee 60 dagen als nieuwe norm in de markt is gezet. "De overheid moet binnen 30 dagen betalen, wij vinden dat grote ondernemingen dat ook moeten doen", aldus voorzitter Jacco Vonhof. Want zowel bij de overheid als bij grote ondernemingen zitten kleine leveranciers in een afhankelijkheidsrelatie en is hun onderhandelingspositie slecht. "Laten we dit nu voor eens en altijd goed regelen."