MKB-Nederland lanceert Milieubeheer Programma

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
11-10-2019

MKB-Nederland gaat ondernemers praktische hulp bieden bij het realiseren van energiebesparende maatregelen. In het kader van de Nationale Energieweek deze week, lanceert de organisatie het 'Milieubeheer Programma', een online keuze- en planningsinstrument. 

 

Het programma stelt mkb-ondernemers in staat te voldoen aan de wettelijke verplichtingen om energie te besparen op een wijze die nauw aansluit bij de bedrijfsvoering van de gebruiker. Milieumaatregelen vergen forse investeringen. Die moeten worden gedaan zonder de economische positie van de bedrijven aan te tasten.

 

Heldere uitleg per bedrijfstak

De ondersteuning bestaat uit een aantal elementen: heldere uitleg over de verplichtingen per bedrijfstak, het aanbieden van verschillende opties om daaraan te voldoen, het naast elkaar zetten van de ermee gemoeide kosten, advies over een planning die past bij het individuele bedrijf en een overzicht van gespecialiseerde ondernemingen voor de uitvoering. Door het maken van slimme keuzes kan een ondernemer duizenden euro’s investeringskosten besparen zonder afbreuk te doen aan het beoogde doel.

 

Bijdrage aan Klimaatakkoord

MKB-Nederland wil het gebruik van het instrument stimuleren door samenwerking met aangesloten verenigingen. Op deze manier levert de ondernemingsorganisatie een praktische bijdrage aan de realisatie van het Klimaatakkoord.

 

Het 'Milieubeheer Programma' is onderdeel van de Ondernemersagenda die MKB-voorzitter Jacco Vonhof vorige week aanbood aan minister-president Mark Rutte. Het programma is een logisch vervolg op de campagne 'Wattjemoetweten'.