Nieuwe impuls voor samenwerking mbo en bedrijfsleven

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
22-10-2018

MKB-Nederland is blij met de investering vanuit het Regionaal Investeringsfonds mbo (RIF) in samenwerkingsverbanden van mbo-scholen en bedrijven. Minister Van Engelshoven van Onderwijs maakte vandaag bekend dat 8 van deze samenwerkingen in totaal 7,8 miljoen euro ontvangen om de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te verbeteren.

 

Onderwijs en bedrijfsleven werken, ieder met een eigen verantwoordelijkheid, als gelijke partners steeds meer samen om zowel de jeugd als werkenden (verder) op te leiden. Een goede ontwikkeling, vindt MKB-Nederland. Het RIF ondersteunt deze intensieve samenwerking tussen het middelbaar beroepsonderwijs en het bedrijfsleven financieel. Ook andere partners, zoals regionale overheden, dragen bij.

 

De acht samenwerkingsverbanden die nu geld krijgen zijn gericht op informatietechnologie, groen, zorg, bouw en infra, logistiek en horeca.

 

State-of-the-art technieken

Het doel van het Regionaal Investeringsfonds (RIF) is om mbo-studenten nog beter voor te bereiden op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt, door hen al tijdens hun studie te laten werken met state of the art-technieken en -methoden. Met deze toekenningen zijn er sinds 2014 in totaal 119 samenwerkingsverbanden tot stand gekomen. Al deze projecten staan op een landkaart. Zij hebben vanuit het fonds in totaal ruim 108 miljoen euro ontvangen. Het bedrijfsleven, onderwijs en andere overheden hebben daarnaast 231 miljoen euro geïnvesteerd.

 

Nieuwe ronde

Samenwerkingsverbanden van scholen en bedrijven hebben volgend jaar weer twee mogelijkheden om plannen in te dienen voor het RIF. De eerstvolgende aanvraagperiode is in januari 2019. Vanaf dan wordt het ook mogelijk voor succesvolle samenwerkingsverbanden om hun eerdere projecten op te schalen.