NVP-sollicitatiecode vernieuwd

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
04-03-2020

De Stichting van de Arbeid, waarvan MKB-Nederland en VNO-NCW deel uitmaken, heeft de nieuwe NVP-sollicitatiecode aangeboden aan staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Nieuw is onder meer een toevoeging over het gebruik van algoritmes bij werving en selectie.

 

Persoonsgegevens

De code is een initiatief van de Stichting van de Arbeid en de Nederlandse Vereniging voor Personeelsmanagement en Organisatieontwikkeling (NVP). Ook organisaties als het College voor de rechten van de mens en de Autoriteit Persoonsgegevens zijn bij de opstelling betrokken. 

 

Gelijke kansen

De code geldt als standaard voor bedrijven en moet zorgen voor een ‘zorgvuldig en respectvol’ werving- en selectieproces. Naleving van de code leidt ertoe dat sollicitanten gelijke kansen krijgen en onbedoelde discriminatie wordt voorkomen, aldus MKB-Nederland en VNO-NCW. Nieuw in de code zijn toevoegingen op het gebied van artificiële intelligentie. Zo moeten algoritmes die worden gebruikt bij de werving en selectie gevalideerd en transparant zijn.