Onderhoudsbedrijf Klok uit Assen vitaalste bedrijf van Nederland

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
25-11-2015

Klok Onderhoud- en Afbouwgroep uit Assen is verkozen tot het vitaalste bedrijf van Nederland. Directeur Leon den Hertog ontving de ElkeDagBeterAward vandaag uit handen van Pieter van den Hoogenband en Humberto Tan. Volgens de jury investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers en loopt het daarmee in Nederland voorop. Klok neemt het stokje over van Koekjesbakkerij Veldt.

De ElkeDagBeterAward, de prijs voor het vitaalste bedrijf van Nederland, werd uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. Leon den Hertog, directeur van Klok, kreeg de prijs uit handen van Pieter van den Hoogenband en Humberto Tan. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband loopt Klok voorop in het duurzaam inzetten van medewerkers. Zo biedt het bedrijf scholing aan en stimuleert het zijn medewerkers om te sporten. Klok besteedt in het bijzonder aandacht aan de cyclische werkloosheid die onder meer bij schilders speelt.

“Vitaliteit bestaat uit twee delen”, weet Den Hertog van Klok, waar 65 mensen werken. “Vitaal zijn in je hoofd en vitaal zijn in je lichaam. We doen met het bedrijf geregeld mee aan hardloopwedstrijden en we organiseren voor medewerkers puzzeltochten om in beweging te blijven. De tip die ik andere ondernemers zou willen geven, is: denk na over duurzame inzetbaarheid.”

“Een werkgever speelt een belangrijke rol in de gezondheid van zijn werknemers”, weet Van den Hoogenband. “Natuurlijk door een gezonde lunch aan te bieden en te voorkomen dat mensen te lang achter een computer zitten. Maar ook rust is heel belangrijk. Werkgevers die daarvoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers.”

Klok kreeg in de finale de meeste stemmen van het publiek en liet daarmee vier andere finalisten achter zich. Alle finalisten wonnen eerder een regionale voorronde. Van Heugten Transport uit Scherpenzeel is het vitaalste bedrijf van Midden-Nederland, Visscher Traffic uit Nieuwleusen won in Oost-Nederland, Marktonderzoeksbureau SKIM uit Rotterdam gaat in West-Nederland het best met zijn medewerkers om en culinair dienstverlener Hutten uit Veghel doet dat het best in Zuid-Nederland. Klok neemt als de landelijke winnaar het stokje over van Koekjesbakkerij Veldt uit Veenendaal, de onderneming die zich het afgelopen jaar het vitaalste bedrijf van Nederland mocht noemen. In 2013 was Hoppenbrouwers Elektrotechniek uit Udenhout de beste.

Over de ElkeDagBeterAward
De ElkeDagBeterAward is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.