Ondernemers snappen emotie maar hebben zorgen over boerenacties

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-07-2020

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben het volste begrip voor de emoties van boeren in de stikstofcrisis, maar maken zich wel zorgen over de actie die woensdag wordt gevoerd door groepen boeren. Die kan impact hebben op andere sectoren en collega-ondernemers.

 

Niet de dupe

Onder aanvoering van de Farmers Defence Force wordt woensdag geprotesteerd tegen de nieuwe regels voor veevoer om de stikstofuitstoot te verminderen. De ondernemersorganisaties begrijpen de emoties rond het directe ingrijpen in het boerenbedrijf, maar vinden ook dat andere ondernemers ‘gewoon hun werk moeten kunnen doen. Zij mogen niet de dupe worden van de actie.’

 

Niet tegen elkaar opzetten

‘We moeten juist als bedrijfsleven gezamenlijk optrekken om de stikstofcrisis tegen te gaan en investerend uit de crisis te komen. We moeten uiteindelijk komen tot één pakket van kosteneffectieve maatregelen over sectoren heen, om zowel de stikstof- als de economische crisis te bedwingen. Als boeren en andere sectoren uit het bedrijfsleven tegen elkaar worden opgezet helpt dit uiteindelijk niemand’, aldus de ondernemersorganisaties.