Ondernemers verheugd over voorlopige uitwerking NOW

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
31-03-2020

MKB-Nederland en VNO-NCW zijn verheugd dat de voorwaarden voor deelname aan de NOW-regeling nu bekend zijn en dat het loket snel open gaat. Voor veel bedrijven telt nu namelijk werkelijk elke dag.

 

Banen behouden

De NOW-regeling is een tegemoetkoming in de loonkosten voor bedrijven die als gevolg van de corona-maatregelen omzetverlies lijden en is onderdeel van het steunpakket dat het kabinet op 17 maart aankondigde. Samen met de liquiditeitsmaatregelen moet de NOW bereiken dat bedrijven niet omvallen en zo veel mogelijk werknemers hun baan behouden. 

 

Voorschot

Bedrijven kunnen vanaf 6 april een aanvraag indienen bij het UWV. Als ze aan de voorwaarden voldoen, kunnen ze binnen twee tot vier weken een voorschot verwachten. MKB-Nederland en VNO-NCW hopen op een soepele en snelle uitvoering van met name deze bevoorschotting van bedrijven. Het geld vliegt veel bedrijven de deur uit, zonder dat er inkomsten tegenover staan. 

 

Uitvoering

'Het is van groot belang snel, eendrachtig en daadkrachtig met elkaar op te trekken in deze ongekende tijden.' Daarbij beseffen MKB-Nederland en VNO-NCWdat de nu gepubliceerde regeling zeer waarschijnlijk nog moet worden verbeterd. 'Snelheid brengt met zich mee dat uitvoerbaarheid en effectiviteit niet op voorhand volledig verzekerd is. Bij de huidige regeling is dit op onderdelen al onderkend, daarover vindt verder overleg met het kabinet plaats. Afgesproken is dat indien zich problemen voordoen, deze snel moeten worden opgelost.'  

 

MKB-Nederland en VNO-NCW roepen de leden op alleen gebruik te maken van de regeling als dit echt nodig is.