Rek eruit bij tijdig betalen gemeenten

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
29-11-2016

Helaas lukt het een groot deel van de gemeenten nog altijd niet om haar leveranciers tijdig te betalen. Dit blijkt uit de brief die minister Kamp van Economische Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het blijft daarom volgens MKB-Nederland nodig om met ‘naming and shaming’ aandacht te vragen voor dit probleem.

 

De monitor laat zien dat het aantal gemeenten dat het lukt om alle rekeningen binnen de norm van 30 dagen te voldoen niet stijgt (46 procent). Meer dan de helft blijft dus moeite hebben om de norm te halen. Positief is dat het aantal gemeenten dat minder dan 70 procent van de facturen op tijd weet te betalen sterk aan het afnemen is.

 

MKB-Nederland publiceert al enige jaren een ranglijst van het betaalgedrag van gemeenten op www.snellerbetalen.nl. Vlotte betalingen zijn zeer belangrijk voor de liquiditeitspositie van ondernemingen. Late betalingen van overheden kunnen gezonde bedrijven dan ook in financiële problemen brengen.

 

Betalingen tussen bedrijven

Naast het betaalgedrag van overheden is ook een vlotte afhandeling van rekeningen tussen ondernemingen onderling erg belangrijk. Op het platform www.betaalme.nu beloven grote ondernemingen die zich aansluiten dat zij kleine leveranciers binnen 30 dagen betalen. Deze aanpak heeft direct een positieve invloed op de liquiditeit in het mkb en maakt een 30 dagen betaaltermijn tot norm.