Rensa en Xcellent vitaalste bedrijven van Utrecht en Gelderland

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
02-06-2017

ICT-dienstverlener Xcellent uit Amersfoort is het Vitaalste Bedrijf van Utrecht, Technisch Handelsbureau Rensa uit Didam dat van Gelderland. Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijs deze week aan mt-lid Edwin van Korlaar van Xcellent en directeur Dennis Heijink van Rensa. Volgens de juryvoorzitter investeren deze bedrijven in hun provincie het meest in het vitaal houden van hun medewerkers.

 

Xcellent

Xcellent liet de andere Utrechtse genomineerden, De kantoorspecialist en e-commercebureau Experius, achter zich. Xcellent heeft 75 medewerkers en ontwerpt, bouwt en beheert IT-infrastructuren voor middelgrote organisaties. "Het gaat er niet alleen om dat mensen zich gezonder en vitaler voelen", stelt vitaliteitsmanager Lars Nieuwenhuis. "Een belangrijker vraag is of mensen wel plezier hebben op de werkvloer. En vaak wordt het leuker door er een sportief randje aan te geven."

 

Mud Masters

Zo heeft een team van Xcellent vorige jaar mee gedaan aan de Mud Masters Obstacle Run en dat is uitstekend bevallen. Ook doet bijna de helft van het personeel binnenkort mee aan een hardloopwedstrijd in Amersfoort. "Wij oefenen ons beroep vooral zittend uit", knikt Nieuwenhuis. "Dan ligt naarmate de leeftijd vordert het uitdijen toch op de loer. Met heel veel kleine aanpassingen kan je dat gemakkelijk voorkomen."

De lunches in de kantine zijn tegenwoordig voedzamer en gezonder, er staat een pingpongtafel op de werkvloer waar enthousiast gebruik van wordt gemaakt, en leidinggevenden stellen met hun werknemers ontwikkeltrajecten op met persoonlijke doelen.

 

Rensa

Rensa versloeg de andere Gelderse genomineerden Volvo Cars en cv-ketelfabrikant ATAG. De winnaar begon in 1953 als leverancier van olie- en kolenkachels, maar tegenwoordig is Rensa een technische groothandel op het gebied van verwarming en ventilatie. Het grote geheim is de 'fun-factor', stelt hr-adviseur Annemarijn Kuipers. "Vitaliteit is een onderwerp dat je niet met een belerend of betuttelend vingertje moet opleggen", legt ze uit. "We willen het op een leuke manier onder de aandacht brengen." Op die manier wist Rensa de afgelopen twee jaar het grootste deel van de ruim vierhonderd medewerkers actiever te maken.

 

Doppers en mindfulness

In 2013 werd het project Rensa Vitaal opgezet, nadat uit een onderzoek onder medewerkers was gebleken dat het onderwerp vitaliteit op de werkvloer niet voldoende aandacht kreeg. Aan de hand van de thema's beweging, voeding en mentaal fit werden diverse activiteiten en initiatieven ontplooid.

"We proberen deze onderwerpen op allerlei manieren uit te rollen", vertelt Kuipers. "We hebben informatiebladen verspreid met leuke weetjes, tips en recepten, maar hebben ook bijvoorbeeld doppers verstrekt om het drinken van water te bevorderen." Daarnaast organiseert het bedrijf vrijwel maandelijks workshops, bijvoorbeeld over mindfulness, mountainbiken of gezonde lunches. "Iedereen kan op zijn eigen manier, moment en onderwerp aanhaken.'

 

Over Het Vitaalste Bedrijf

Pieter van den Hoogenband bracht Rensa donderdag en Xcellent vrijdag een verrassingsbezoek. De winnaars van Utrecht en Gelderland nemen het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt 23 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Zalsman uit Zwolle, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

 

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar. De prijs wordt voor het vierde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.

 

Rensa vitaalste bedrijf Gelderland

Xcellent vitaalste bedrijf Utrecht