‘Spoorboekje toont complexiteit van Banenafspraak’

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-11-2018

Het is goed dat er een ‘spoorboekje’ met alle stappen, voorzieningen en subsidies voor de Banenafspraak is verschenen, maar dat geeft meteen aan hoe ingewikkeld het aannemen van arbeidsbeperkten is. Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op het verschijnen van het Spoorboekje Banenafspraak. Het moet werkgevers makkelijker worden gemaakt, stellen de ondernemersorganisaties.

 

Moeilijkste doelgroep

‘Voor de moeilijkste doelgroep hebben we de zaken het moeilijkst geregeld’, zegt Aart van der Gaag, die door MKB-Nederland en VNO-NCW is aangesteld als commissaris van het project 100.000 banen. ‘Ik raad ondernemers die voor het eerst iemand aan willen nemen altijd aan om dat te doen via een uitzendbureau of SW-bedrijf. Gaat dat goed en wil je meer mensen aannemen, dan kun je het zelf doen. En dan komt dit Spoorboekje goed van pas.’

 

Het Spoorboekje Banenafspraak is een initiatief van SBCM (Kenniscentrum en A&O-fonds sociale werkgelegenheid) en Cedris, de brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en re-integratie.