Vitaalste bedrijven Gelderland en Overijssel bekend

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
21-07-2016

Betonbedrijf Bruil uit Ede is Het Vitaalste Bedrijf van Gelderland. Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle dat van Overijssel. Juryvoorzitter en voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigde de prijzen gisteren tijdens een verrassingsbezoek aan beide ondernemingen.

De directeuren Hans Bruil van Bruil en Hugo Verlind van Zalsman, ontvingen de prijs omdat hun bedrijven, volgens Van den Hoogenband, het meest investeren in het vitaal houden van hun medewerkers.

Bruil liet Veldhuis Adviesgroep uit Heerde en aluminiumverwerkingsbedrijf Hermeta uit Asperen achter zich. Het motto van het bedrijf is: “Wij hebben het bedrijf slechts in bruikleen voor de volgende generatie.” Binnen Bruil worden gezondheid en vitaliteit sinds enkele jaren actief uitgedragen.

Zalsman liet softwarebedrijf AlienTrick Media Creators uit Hengelo en groenvoorzieningsbedrijf Het Groenbedrijf uit Deventer achter zich. Vitaliteit, gezondheid en respect staan centraal bij het grafimediabedrijf waar 163 mensen werken.

Koplopers
Bruil en Zalsman zijn absolute koplopers op het gebied van duurzame inzetbaarheid”, zegt juryvoorzitter Van den Hoogenband.“Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten. Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om stress, maar ook over goed slapen.”

Succesvollere ondernemers
Een werkgever speelt daar volgens Van den Hoogenband een belangrijke rol in. “Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers. Dat bewijzen deze twee ondernemingenals geen ander.”

De voormalig zwemmer bracht Bruil en Zalsman vandaag een verrassingsbezoek. De Gelderse en Overijsselse winnaars nemen het aan het einde van het jaar op tegen de winnaars van de andere provincies. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.

Over Het Vitaalste Bedrijf
De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.