Voorzitter MKB-Nederland Jacco Vonhof boegbeeld unieke beroepen

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
05-11-2018

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland, is vanaf vandaag het nieuwe boegbeeld van het Meld- en expertisepunt specialistisch vakmanschap van SBB. Het meldpunt helpt kleine, unieke beroepen om levensvatbaar te blijven. De betreffende branches en opleidingen hebben vaak niet de capaciteit om dat zelf te organiseren.

 

Vandaag organiseert het meldpunt haar zevende jaarlijkse event in Fort Voordorp te Groenekan met als thema ‘Specialistisch vakmanschap, een leven lang’.

 

Zestig kleine unieke beroepen

Jacco Vonhof neemt de rol als boegbeeld over van zijn voorganger Michaël van Straalen. Vonhof: "Een leven lang ontwikkelen is actueel en zeker ook belangrijk voor de kleine unieke beroepen. Specialistisch vakmanschap telt circa zestig kleine unieke beroepen die voor de BV Nederland grote economische, cultuurhistorische en gezondheidstechnische waarde hebben.

 

Beroepen zoals betonstaalverwerker en groenerfgoedhovenier horen bij het mkb. Ik vind het van belang dat er bij iedere ontwikkeling die deze beroepen raakt iemand is die zegt: wat betekent dit voor klein en uniek? Als boegbeeld maak ik me daar graag sterk voor." De door Vonhof genoemde voorbeelden zijn beroepen waarvan onlangs de opleiding dreigde te verdwijnen. Na succesvolle inmenging van het Meld- en expertisepunt zijn deze alsnog gered.