Zalsman uitgeroepen tot vitaalste bedrijf van Nederland

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
16-11-2016

Pieter van den Hoogenband en professor Scherder: Zwols bedrijf voorbeeld voor anderen

 

Grafimediabedrijf Zalsman uit Zwolle is verkozen tot Het Vitaalste Bedrijf van Nederland. Directeur Herman Verlind ontving de prijs vandaag uit handen van juryvoorzitter Pieter van den Hoogenband. Volgens de vakjury investeert het bedrijf het meest in het vitaal houden van zijn medewerkers. Zalsman neemt het stokje over van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep.

 

De prijs voor Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is vanmiddag uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. Volgens juryvoorzitter Van den Hoogenband loopt Zalsman voorop in het duurzaam inzetten van medewerkers. Vitaliteit, gezondheid en respect zijn kernwaarden binnen Zalsman, dat 163 medewerkers telt. De medewerkers werken en vergaderen staand en ze kunnen aan fietsbureaus werken, dit bevordert de bloedsomloop en houdt de medewerkers fitter. Lange dienstverbanden (van zelfs meer dan veertig jaar) zijn geen uitzondering bij Zalsman.

 

Programma's op maat

Het bedrijf werkt op het gebied van vitaliteit intensief samen met Lifeguard, een organisatie gespecialiseerd in programma's op maat. Sporten, stoppen met roken en gezond eten worden vanuit de onderneming actief gestimuleerd, zeker bij de oudere werknemers. "Al een hele tijd zijn we bezig met datgene waar we in geloven: onze mensen stimuleren het maximale uit zichzelf te halen", stelt directeur Verlind van Zalsman. "We zijn ontzettend trots dat we hier nu zoveel erkenning voor krijgen. Tegelijkertijd geeft het ons weer nieuwe inspiratie om volgende stappen te zetten".

 

"Bij vitaliteit denken we vaak aan sporten en fruit eten", zegt juryvoorzitter en voormalig zwemkampioen Van den Hoogenband. "Maar vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om de juiste houding als je achter een bureau zit, het gaat om omgaan met stress, maar ook over goed slapen. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die lekkerder in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Kortom: ze zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvollere ondernemers."

 

Van den Hoogenband en mede-jurylid professor Erik Scherder (hoogleraar neuropsychologie verbonden de VU Amsterdam) zijn de afgelopen maanden in elke provincie op zoek gegaan naar het vitaalste bedrijf. Zalsman liet in de competitie acher zich BrandLoyalty uit Den Bosch, Tredegar Film Products uit Kerkrade, Yarden uit Almere, ZLM Verzekeringen uit Goes, New Nexus uit Tynaarlo, NORISK IT Groep uit Groningen, Albert Heijn Franeker, Bruil uit Ede, Kennedy Van der Laan uit Amsterdam, Bolidt uit Hendrik-Ido-Ambacht en Matrix Fitness uit Houten.

 

Zalsman neemt als de landelijke winnaar het stokje over van Klok Onderhoud- en Afbouwgroep, de onderneming die zich tot vandaag Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mocht noemen.

 

Over Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers.