Coface

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Voor veilig zakendoen

‘Ondernemers kunnen meer doen om financiële risico’s te beheersen’

Ondernemers kunnen veel bewuster omgaan met hun financiële risico’s en deze inperken. Dat begint met inzicht. MKB-Nederland en kredietverzekeraar Coface gaan daarom de komende drie jaar een kennispartnerschap aan onder de noemer: voor veilig zakendoen. Samen zullen de twee een campagne opzetten. Hiervoor hebben MKB-Nederland en Coface een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Op het gebied van financiële huishouding zijn er veel externe factoren waar ondernemers denken geen invloed op te hebben. Zo kunnen economische omstandigheden leiden tot faillissementen, maar kan de ondernemer ook te maken krijgen met wanbetalingen en of producten die niet worden geleverd zoals afgesproken. Een goed ‘debiteurenmanagement’ is noodzakelijk om deze risico’s in te perken. Want ondernemers kunnen veel meer zelf doen dan ze denken. Zoals het nauwkeurig selecteren en beoordelen van klanten, gebruikmaken van de juiste betalingsvoorwaarden en het verzekeren van het leverancierskrediet. Dit werkt ook de andere kant op. Een bedrijf dat zijn financiële huishouding op orde heeft, is een aantrekkelijke zakenpartner.

Een van de onderdelen van de campagne is de Risico Barometer, een scan. Aan de hand van een vragenlijst krijgt een ondernemer inzicht in hoeverre hij zijn risico’s kent en beheerst. Aan het eind volgt er een persoonlijk advies uit. Begin 2016 zal de scan worden gelanceerd.


Coface