Essent Zakelijk

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

Energiewinst voor ondernemers

MKB-Nederland en Essent helpen ondernemers bij het verlagen van het energieverbruik. Zo'n 100.000 mkb-bedrijven moeten vóór 2020 verplicht aangeven welke maatregelen zij treffen om aan de energiebesparingseisen uit de Wet milieubeheer te voldoen. MKB-Nederland en Essent willen bedrijven waar mogelijk daarbij ondersteunen.

 

Op grond van de Wet Milieubeheer zijn bedrijven die meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas per jaar gebruiken verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen die binnen vijf jaar terugverdiend kunnen worden. Dat geldt naar schatting voor zo'n 100.000 bedrijven, waarvan de meeste tot het mkb behoren. Onder de noemer 'Energiewinst voor ondernemers' begeleiden MKB-Nederland en Essent ondernemers zowel via regionale- en landelijke bijeenkomsten als online over mogelijke energiebesparende maatregelen, de kansen en mogelijkheden die energiebesparing biedt en de (energie)winst die het oplevert.

 

Bovendien biedt Essent in samenwerking met MKB-Nederland kosteloos een EnergieFitScan aan, om op deze wijze enerzijds meer inzicht te krijgen in het energie besparend potentieel en anderzijds te helpen met de implementatie van de maatregelen. De Energiefitscan (t.w.v. € 500,-) wordt geheel vrijblijvend en kosteloos aangeboden om ondernemers de juiste weg te wijzen.

 

Lees ook deze vier nuttige artikelen over energie besparen:

 

Essent