Vennootschapsbelasting

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact

In de huidige mondiale, sterk competitieve economie is een concurrerend fiscaal vestigingsklimaat een belangrijke factor. Het is daarom van belang dat Nederland wat betreft de vennootschapsbelasting steeds zijn relatieve positie ten opzichte van andere landen in de gaten houdt.

Concurrerend fiscaal vestigingsklimaat

VNO-NCW dringt aan en heeft ook steeds aangedrongen op een concurrerend fiscaal vestigingsklimaat als belangrijke factor voor economische ontwikkeling. Dit betekent dat in de huidige mondiale, sterk competitieve economie de aandacht voortdurend gericht moet zijn op internationale ontwikkelingen en de verbetering van de publieke aanbodfactoren, waaronder niet in de laatste plaats het fiscale vestigingsklimaat.

 

Internationale positie van Nederland

De vennootschapsbelasting is weliswaar qua opbrengst niet de belangrijkste belasting in Nederland, maar als factor in het vestigingsklimaat is deze belasting van groot belang. Dat betekent dat Nederland zich steeds goed bewust moet zijn dat nationale aanpassingen van de vennootschapsbelasting grote gevolgen kunnen hebben voor de internationale positie van Nederland als aantrekkelijke vestigingsplaats. Sterker nog, aangezien een aantal andere landen hun vennootschapsbelasting stelselmatig aan het verbeteren is, loopt Nederland het gevaar ook terrein te verliezen als de vennootschapsbelasting de komende jaren ongewijzigd zou blijven.

 

Belastingsysteem verbeteren

Het is daarom van belang dat Nederland steeds zijn relatieve positie ten opzichte van andere landen in de gaten houdt, adequaat reageert op de ontwikkelingen in het buitenland en steeds actief het eigen belastingsysteem in zijn geheel verbetert. Nederland is dus ook in dit opzicht nooit 'af'.

 
Lees meer