Bekendmaking mkb-genomineerden Koning Willem I Prijs

Stuur ons een bericht


We proberen binnen 2 werkdagen te reageren.
Verder gelden deze spelregels.
Annuleren
? Contact
08-03-2018

Op donderdag 22 maart worden in het provinciehuis Arnhem de regionale genomineerden voor de Koning Willem I Prijs in de categorie MKB bekendgemaakt. In totaal worden drie ondernemingen per regio (noord, oost, zuid en west) aangewezen om mee te dingen naar deze prestigieuze Nederlandse ondernemingsprijs. Clemens Cornielje, commissaris van de Koning van de provincie Gelderland en Sigrid Helbig, directeur van The Economic Board maken de genomineerden bekend.

 

Traditiegetrouw wordt elke twee jaar een nieuwe regio geselecteerd voor de uitreiking van de Koning Willem I Prijs. Ditmaal staat regio Oost in de schijnwerpers.

 

Finale

Op maandag 28 mei wordt in Nijmegen, benoemd tot European Green Capital 2018, duidelijk, naast de categorie Grootbedrijf en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap, welke MKB-onderneming de prijs in ontvangst mag nemen.

 

Drie categorieën

De Koning Willem I Prijs wordt sinds 1958 tweejaarlijks uitgereikt. De prijs is een initiatief van de Koning Willem I Stichting om bekendheid te geven aan positieve ontwikkelingen in de Nederlandse economie. Sinds 2008 wordt er onderscheid gemaakt tussen de categorieën grootbedrijf, MKB en de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap.

 

Nominatieronde

De uitreiking van de Koning Willem I Prijs wordt voorafgegaan aan een nominatieronde, waarbij uit alle inzendingen per regio drie genomineerden worden benoemd door regionale juryvoorzitters. Van de twaalf genomineerden wordt eind april een selectie gemaakt van drie finalisten. Tijdens de bestuursvergadering wordt de winnaar gekozen. Hare Majesteit Koningin Máxima is erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting.

Lees meer over